BANCI | Interviu

Banca Transilvania lanseaza o facilitate de restructurare a creditului pentru companii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-18 10:45

Banca Transilvania vine cu o soluţie dedicată antreprenorilor, o facilitate de restructurare a creditului pentru companii. Aceasta este special concepută aşa încât clienţii să treacă, cu bine, peste actualul context economic, se arata intr-un comunicat al bancii.

In cadrul platformei anti-criză, Banca Transilvania îi sprijină deja pe întreprinzători pentru reducerea cheltuielilor firmei - prin Abonamentulul Bancar; pune la dispoziţia IMM-urilor, prin Clubul Intreprinzătorului Român, care are peste 10.000 de membri, un sistem de netwoking, cu discount-uri, dar şi programe de training pentru gestionarea afacerilor în perioada de criză. De asemenea, banca ofera consiliere pentru accesul IMM-urilor la fondurile europene.

La ce foloseşte facilitatea de restructurare a creditului?
Cu ajutorul facilităţii de restructurare a creditului, banca ajută companiile să reziste într-un mediu economic complicat, să înregistreze o revenire a activităţii, să-şi extindă business-ul sau chiar să-şi reorienteze obiectul de activitate.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: „Ca Bancă a Oamenilor Intreprinzători, Banca Transilvania ajută acum companiile, prin soluţiile platformei anti-criză, să-şi continue activitatea, fără sincope majore. Oricum, pentru majoritatea creditelor pe care le-am acordat, am luat în considerare, ca variantă pesimistă, scăderea cu până la 20% – 25% a cifrei de afaceri. Deci am fost proactivi din acest punct de vedere şi acum venim cu soluţii suplimentare. Fiind banca IMM-iştilor, era era normal să facem acest lucru pentru lumea aşteaptă de la noi o soluţie dedicată antreprenorilor”.

Facilitatea de restructurare a creditelor IMM, un produs standardizat: Formula „salvatoare” = suma lunară de plată, redusă pe o perioadă de timp, agreată cu clientul. Intreprinzătorul plăteşte mai puţin - sau chiar mult mai puţin - până când reuşeşte să se adapteze situaţiei actuale.

Pentru creditele de tip imobiliar, facilitatea permite reducerea cu 50% sau 80% a sumei lunare de plată, pentru o perioadă de 6, până la 12 luni. In acest caz, clientul trebuie să prezinte garanţii mobiliare sau, după caz, garanţii imobiliare suplimentare.

In ceea ce priveşte creditele rapide din portofoliul BT, Banca Transilvania oferă clienţilor posibilitatea rescadenţării ratelor lunare, adică amânarea plăţii acestora, prin achitarea a minim 20% din valoarea ratei stabilite deja, pentru un număr de 3 rate. In plus, există posiblitatea eşalonării plăţii diferenţei de până la 80% din valoarea ratelor lunare, pe perioada de creditare rămasă, respectiv intervalul cuprins între prima dată de plată a ratei care urmează perioadei de redimensionare şi data ultimei rate a creditului, respectiv amânarea cu până la 45 de zile a plăţii ratelor.

Cine poate beneficia de facilitatea de restructurare a creditului?
Facilitatea de restructurare a creditului poate fi o soluţie în perioada de criză, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, persoanele fizice autorizate, asociaţiile familiale, dar şi pentru firmele de tip corporate. Cerinţa este ca aceştia să se încadreze în anumite condiţii, cum ar fi: să nu înregistreze credite restante la BT, la data aprobării facilităţii de restructurare a creditului; la creditele contractate să figureze în CRB cel mult cu serviciul datoriei C, în ultimele 12 luni; să nu înregistreze popriri active pe cont etc.

Tiberiu Moisă, Director Executiv în cadul Băncii Transilvania, afirmă „In ciuda contextului economic dificil, deteriorat peste noapte, credem că acei clienţi care îşi vor administra corect afacerile vor rezista. Cu ceva noroc, vor putea chiar identifica oportunităţi pentru creşterea cotei de piaţă pe care o au sau pentru întărirea poziţie pe piaţă. Nu toate afacerile dintr-o anumită ramură de activitate, chiar dacă aceasta este mai expusă unor riscuri, vor avea de suferit”. El adaugă: „Restructurarea creditului nu este o soluţie miraculoasă şi nu lucrează de una singură. Dar, pentru a-şi atinge obiectivul, presupune parteneri implicaţi. Este un pas în doi, fiecare având ceva de dus în spate: banca are puterea financiară de a ajuta, trebuie să găsească mereu soluţii pentru a fi în continuare flexibilă, iar întreprinzătorul este cu lupta efectivă. Tocmai de aceea, el trebuie să depună toate eforturile, să creadă şi să fie implicat total în această luptă şi să fie fair play în acţiunile lui. La fel şi banca”.

Banca Transilvania a găsit şi livrat deja soluţii pentru cazuri în care companiile, clienţi BT, întâmpinau greutăţi. Facilitatea de restructurare a creditului a fost identificată, aşadar, ca nevoie a acestora. Impreună cu instituţiile statului, Banca Transilvania caută măsuri de criză pentru segmetele de business, în funcţie de cerinţele acestora. Este un efort continuu, prin care BT îşi asumă rolul firesc de susţinere a oamenilor întreprinzători.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii