OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca.
Banca maghiara este singura din Romania care nu prezinta, pe site-ul propriu, care este dobanda standard pentru un credit ipotecar, nu doar cea valabila in conditii speciale.
Iar in reclame (vezi foto), OTP Bank foloseste formula “DAE de la 5,66%”, fara a mentiona, asa cum ar fi cinstit, si nivelul maxim la care ar putea ajunge aceasta.
Pe site-ul propriu, OTP Bank isi promoveaza la fel creditul ipotecar: “cu dobanda de la 5,48%”, fara a mentiona in ce conditii este valabila aceasta dobanda si pana la ce nivel poate urca. (vezi foto)
Abia in subsolul unui document atasat pe site, cu costurile imprumuturilor, descoperim ca dobanda “de la 5,48%” este valabila daca se indeplinesc nu mai putin de cinci conditii:
1. încasarea lunară a salariului în contul curent deschis la OTP Bank;
2. plățile lunare prin POS la comercianți folosind cardul de debit OTP Bank;
3. încheierea asigurarării de locuință la Groupama;
4. achiziționarea unui pachet de produse și servicii
5. profilul clientului și istoricul de creditare.
OTP Bank nu mentioneaza insa, asa cum fac toate celelalte banci, care este dobanda standard, valabila pentru clientii care nu se incadreaza in conditiile mentionate.
[1]
Bancile romanesti prezinta atat dobanzile standard pentru creditele ipotecare, cat si cele valabile, de regula, cu incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau cu acordarea, pe langa credit, a unui card de credit sau a unui pachet de cont curent.
Reprezentantul OTP Bank nu a raspuns la intrebarea Bancherul.ro cu privire la acest subiect.
O alta problema la OTP Bank este ca nu mentioneaza care sunt comisioanele incluse in calculul Dobanzii Anuale Efective (DAE).
Banca precizeaza doar care sunt costurile neincluse in DAE, precum taxele notariale, asigurarile si evaluarea locuintei.
Nu există comentarii pentru această știre.
BRD și-a majorat creditele acordate populației și firmelor cu 21% în primul trimestru al anului, în timp ce depozitele au avansat într-un ritm mult mai scăzut, de numai 5%. Valoarea... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
Libra Internet Bank și-a majorat depozitele într-un ritm dublu comparativ cu creditele în 2024, conform comunicatului băncii privind rezultatele financiare din 2024: Rezultate 2024 Libra Internet Bank: profit 270 milioane... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii