Cea mai mare crestere a stocului de credite pe parcursul ultimului an (noiembrie 2014-noiembrie 2015) s-a consemnat in regiunea Bucuresti-Ilfov, cu 4,5%, echivalentul a 3,814 miliarde lei, totalul stocului de imprumuturi ajungand astfel la 87,6 miliarde lei, arata datele BNR privind structura în profil teritorial a creditelor şi depozitelor clienţilor nebancari neguvernamentali.
La nivelul intregii tari, soldul de credite a crescut cu doar 2,5%, echivalentul a 5,532 miliarde lei, din care aproape 70% este reprezentat de volumul de credite din regiunea Bucuresti-Ilfov.
Stocul total al creditelor din Bucuresti-Ilfov (87,6 miliarde lei) reprezinta aproape 40% din totalul soldului de credite acordate de banci populatiei si firmelor, respectiv 221 miliarde lei.
Cluj este pe locul doi in topul judetelor cu cele mai ridicate volume de credite, cu 10,7 miliarde lei la finalul lunii noiembrie 2015, insa cresterea soldului in ultimul an a fost de doar 261 milioane lei (2,5%), media pe tara.
In Timis cresterea a fost mai mare, de 390 milioane lei, astfel ca stocul total de credite a ajuns la 9,6 miliarde lei, fiind pe locul trei in topul creditelor.
Constanta, pe de alta parte, a patra regiune dupa marimea soldului de credite, a inregistrat o scadere de 130 milioane lei in ultimul an, la un total de 8,3 miliarde lei.
In Iasi, pe locul 5, a avut loc o crestere de 171 milioane lei, iar in Brasov, locul 6, de 398 milioane lei, putin mai mare decat in Timis.
In Bihor, locul 7, a avut loc o stagnare a stocului de credite in ultimul an, in timp ce in Dolj, locul 8, s-a inregistrat o crestere de 164 milioane lei, la un total de 5,8 miliarde lei.
Prahova si Arges, cu solduri de credite in jurul a 5 miliarde de lei, incheie topul primelor zece judete dupa marimea volumelor de credite acordate de banci in perioada noiembrie2014 – noiembrie 2015.
Nu există comentarii pentru această știre.
Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii