România se plasează pe locul trei în Europa Centrală și de Est (ECE), după Cehia și Polonia, după ce a atras în primele nouă luni ale anului tranzacții imobiliare de 600 milioane de euro, conform unui studiu remis, miercuri, Agerpres.
Anul trecut, tranzacțiile imobiliare din România au totalizat 1,15 miliarde de euro, reprezentând un record al ultimilor ani. Volumul a fost însă influențat de două tranzacții aproape imposibil de repetat în următorii ani, respectiv achiziția magazinelor Real de către Auchan, în valoare de 260 — 280 de milioane de euro și consolidarea portofoliului Globalworth prin preluarea participației deținute de fondul german RREEF la mai multe proiecte, în sumă de circa 200 de milioane de euro.
‘În 2015 interesul investitorilor pentru România a crescut. Datorăm în mare parte acest interes creșterii competiției și a prețurilor pentru produse de calitate în Polonia și Cehia. În trimestrul trei s-au concretizat în contracte semnate tatonările și negocierile din prima jumătate a anului. Ne așteptăm ca volumul de tranzacții din 2015 să depășească 800 milioane de euro’, a spus Andrei Văcaru, consultant la compania imobiliară.
Lunile de vară din acest an au fost atipice, cu o efervescență pe piața de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, care a dus la un volum al tranzacțiilor de 2,8 miliarde de euro în trimestrul al treilea, peste nivelul înregistrat în primele două trimestre în total. La nivelul primelor nouă luni, volumul investițiilor din regiune a ajuns, conform datelor remise de JLL România, la 5,5 miliarde de euro, cu 22% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Cehia a fost campionul regiunii cu o cotă de piață de 43% din totalul tranzacțiilor, aceasta fiind urmată de Polonia cu 28%, România (11%), Ungaria (10%) și țările din Europa de Sud-Est (6%).
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii