BANCI | Ultima Ora

Volksbank estimeaza pierderi de 62 milioane euro din vanzarea subsidiarei din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-04 09:00

Grupul austriac Volksbank a constituit anul trecut provizioane de 62 de milioane de euro pentru pierderile anticipate a le inregistra in urma vanzarii subsidiarei din Romania, care trebuie finalizată cel târziu la sfârşitul anului 2015, conform intelegerii cu autoritatile europene, se arata intr-un raport al bancii.

Volksbank a angajat firma de consultanta Rothschild pentru gasirea unui cumparator al Volksbank Romania, care a inregistrat anului trecut pierderi de 103,6 milioane euro, a declarat ieri Michael Mendel, membru in conducerea grupului austriac.

Volksbank Romania a incheiat luna trecuta un acord pentru vanzarea unui portofoliu de credite neperformante in valoare de 490 de milioane de euro, in vederea curatirii portofoliului bancii.

Situaţia privind riscurile Volksbank Romania se va clarifica dupa finalizarea unui plan detaliat pe termen mediu si in conditiile imbunatatirii situatiei pietei in momentul inceperii negocierilor de vanzare a bancii.

Grupul austriac si-a redus volumul liniilor de finantare catre Volksbank Romania de la 1,4 miliarde euro in 2012 la 825 milioane euro in 2013.

Grupul se aşteaptă ca Volksbank România să respecte planul de rambursare a liniilor de finantare conform calendarului.

In raportul Volksbank se mai arata ca banca nu poate estima în ce măsură climatul macroeconomic dificil şi volatil ar putea conduce la scenarii care să pună în pericol calculele privind expunerea faţă de Volksbank România. Banca nu se aşteaptă în prezent la o astfel de evoluţie.

"Nu se poate evalua nici dacă în contextul procesului de vânzare va fi necesară luarea unor măsuri cu impact negativ asupra profitului sau daca vor fi necesare alte concesii", se arata in raportul Volksbank.

Controlul Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia.

Grupul Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Acţionarii Volksbank România au operat în octombrie 2013 o infuzie de capital de 120 milioane de euro. Partea care a revenit grupului Volksbank, indirect prin participaţia la VBI Beteiligungs, s-a situat la 61 milioane de euro, se arată în raport.

Volksbank a început în 2013 si procesul de vânzare al Volksbank Leasing International, cu operaţiuni şi în România, iar în prezent negociază cu mai mulţi posibili cumpărători. Vânzarea ar trebui finalizată în acest an, însă depinde de următoarele runde de negocieri şi de obţinerea acordului autorităţilor de reglementare din ţările în care Volksbank Leasing are operaţiuni. 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Patria Bank isi majoreaza profitul cu 171%

Rezultatele financiare înregistrate de Patria Bank la 31 martie 2024 prezintă un profit net de 8 milioane lei aferent primelor 3 luni ale anului în curs, reprezentând o creștere cu 171% fața de aceeași perioadă a anului precedent, anunta banca intr-un detalii

Cu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienți Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “Creșterea numărului de clienți detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până detalii

 



 

Ultimele Comentarii