BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont cu card si online banking

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-12-04 22:06

Bancile cu cele mai mici comisioane pentru administrarea unui cont cu card de debit si internet/mobile banking sunt ING Bank, Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Libra Bank si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Cele mai mari comisioane sunt la Unicredit, BRD, Alpha Bank, BCR si Raiffeisen.

Clasamentul a luat in calcul comisioanele standard ale unui numar de 15 banci pentru un cont curent cu card si aplicatiile de mobile banking/internet banking, nu pachele de cont sau ofertele conditionate de incasarea lunara a unei anumite sume de bani.

Costul total al celor 18 comisioane pleaca de la 41 de lei la ING Bank si ajunge la 113 lei la Unicredit.

Urmatoarele comisioane, aferente unui cont curent standard, au stat la baza clasamentului:

1. Administrarea lunara a contului curent: variaza intre 0 lei la Banca Transilvania (BT) si Libra Bank si ajunge la 10 lei la Unicredit.

2. Emiterea unui card de debit, care este gratuita la majoritatea bancilor, cu cateva exceptii, precum Alpha Bank (24 de lei) si OTP Bank (10 lei).

3. Administrarea lunara a cardului este gratuita la 7 banci (ING, First Bank, Garanti BBVA, Credit Europe, Intesa, Libra, BT si BCR) si ajunge la 4 lei la Alpha Bank.

4. Interogarea soldului (sumei de bani) de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii emitente a cardului, care este 0 la 10 banci, dar ajunge la 3 lei, la First Bank.

5. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania este 0 la doar trei banci: CEC Bank, Libra Bank si Intesa Bank, cel mai mare comision fiind la Unicredit - 5 lei.

6. Interogarea soldului contului la bancomatele bancilor din alte tari este fara comision doar la Libra Bank, cel mai mare fiind tot la Unicredit - 5 lei.

7. Retragerea banilor la ATM propriu, adica al bancii emitente a cardului, porneste de la 0 lei la 4 banci (BT, BCR, CEC Bank si Intesa), cel mai mare fiind la Unicredit: 1% din suma retrasa, minim 5 lei.

8. Retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci din Romania este gratuita doar la CEC Bank, la restul bancilor fiind intre 0,35% + 2,5 lei la First Bank si 1,5% minim 10 lei la Unicredit.

9. Retragerea banilor de pe card la ATM-urile bancilor din alte tari din Uniunea Europoeana (UE) are acum aceleasi comisioane ca la retragerile din tara.

10. Retragerea banilor de pe card la bancomatele din tari non-UE, precum Turcia sau UK, variaza intre 0,35% si 2% la Libra Bank.

11. Retragerea de bani la ghiseul bancii variaza intre 0,3% la Credit Europe si 2,5% din suma retrasa, minim 25 de lei, la BCR.

12. Administrarea serviciului de internet banking este gratuita la 7 dintre cele 15 de banci, cel mai mare comision fiind la OTP Bank, de 7 lei lunar.

13. Pentru mobile banking, 11 banci nu au comision, cel mai mare fiind la BT, de 5 lei.

14. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancar) sunt necomisionate, cu exceptia Alpha Bank, care-si taxeaza clientii cu 2 lei pentru fiecare incasare.

15. Incasarile din conturile altor banci sunt necomisionate la 8 banci, dar ajung la 5 lei in cazul BT si CEC Bank.

16. Platile intrabancare online (prin internet/mobile banking) sunt gratis la 12 banci, dar ajung la 4 lei la Alpha Bank.

17. Platile interbancare online au 0 comision doar la Libra Bank, cele mai scumpe fiind la OTP: 6 lei pentru fiecare plata catre alta banca.

18. Platile interbancare online catre tari UE au acum aceleasi comisioane ca cele pentru transferurile in lei, conform normelor europene.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  comision retragere bani bancomat (ATM)  aplicatie mobile banking  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  reclamatie BCR  BT  Banca Transilvania  Reclamatie BRD  plati online  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  aplicatie plati cu telefonul mobil  CEC Bank  reclamatie Unicredit  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  cont bancar  Eximbank  carduri de debit  Libra Internet Bank  plati  reclamatie Raiffeisen Bank  topuri banci  

Comentarii

spatiul schengen
schengen
1. Taxa de solidaritate de 10% pe banci - adica ce banci avem austriece Erste si cu Raifeissen, ING olandeza ..... cam 1/3 din sistemul bancar.... asa poate isi schimba politica. 2. Nu ave sange in instalatie de era Orban din Ungaria va zic eu ca blocau toat tirurile cu marfa ce veneau de afara mai ales cele de lactate si carne de ajungea coada pana la Viena sa vedem ce mai ziceau fraierii, cine are de pierdut noi sau ei ca nu suntem in Schengen. Sunteti papa lapte de politicieni, daca nu ati inteles ca jocul e clar al Olandei care nu doreste o descarcare intensa a Portului Constanta ca am fi o poarta spre ASIA si invers, ceea ce afecteaza volumul marfurilor de la ei. Pana la urma totul e economic si politic..... ne doresc o colonie nu un partener european. Faceti gat cu migrantii, ia dati-le drumul spre Viena o luna la migranti si sa le ziceti no cum stam Viena cum Shengen......Trebuie sa intelegeti ca s-au dus dracului vremurile cu diplomatia..... nu vedeti ce se intampla in jurul nostru, se iau tarile cu japca, dc nu vom avea sange in instalatie nu ca nu vom intar in Shengen vom fi absorbiti de unii mai curiosi sa ne f.... femeile si sa ne ia pozitie de capra..... ca vreti sau nu vreti ca va place sau nu asta e realitatea trista a vremurilor pe care le traim. Doamne fereste de un razboi ca tot cu, coasa se va duce romanul sa-si apere terenul...... cu ce ati defilat voi ajunge armamentul pentru o zi, maxim doua.

spatiul schengen
spatiul schengen
Comisia Europeană ar putea acorda Ungariei fonduri de până la 10 miliarde de euro pentru "a-l calma pe Viktor Orban" - poftim ca tocmai ce vorbeam de lup, ia uite cum negociaza omul ..... pt training dragi politicieni sunati la vecinu Orban sa va invete politica...... nu sta capra la europeni si s-a pus bine si cu rusu, asta baiat destept, joaca la 2 capete si indiferent ce se intampla el va fi ok.... chiar dc acum au nitel probleme, vorbim peste 2-3 ani cand se linistesc si vecinii nostrii.... cand vor avea acces din nou la resurse ieftine ca si-au folosit capul nenea Orban, sa vedeti voi tigrul Europei unde se ascundea...... nemtii sunt pe duca, de la luna la luna...., Europa de Vest o sa tuseasca tot mai tare, cine a avut de castigat din povestea asta ..... americani si rusii, iar europenii ca tantalaii au pus botul , va fi colonie totala a Americii.... jocurile sunt facute la alt nivel, dar liderii europeni sunt varza, de aia suntem unde suntem... https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/comisia-europeana-ar-putea-acorda-ungariei-fonduri-de-pana-la-10-miliarde-de-euro-pentru-a-l-calma-pe-viktor-orban-2604153 Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/comisia-europeana-ar-putea-acorda-ungariei-fonduri-de-pana-la-10-miliarde-de-euro-pentru-a-l-calma-pe-viktor-orban-2604153 Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

constantin
informatie eronata
Buna ziua! Ca angajat al CEC BANK SA va informez ca informatiia in ceea ce priveste costurile institutiei la care lucrez sunt eronate. CEC are produse diferite cojt curent si cont de card (sunt produse diferite cu IBAN diferite). Ca si administrare clientul plateste un SINGUR comision 5, 5 lei sau 3 lei...daca nu esista cont de card deschis, comisionul administrare cont curent este 5,5 lei, daca este deschis cont de card comision administrare petru TOATE prodsele deschise este 3 lei/ Avem in portofoloiu produs cu card+mobile banking cu comision administrare 0 si retrageri si interogari sold gratuite la ATM din UE, ceea ce reduse semnificativ costurile prezentate in tabel (cel putin 25 de lei) https://www.cec.ro/persoane-fizice/carduri-debit/card-visa-multicurrency-online si https://www.cec.ro/sites/default/files/public_folder/comisioane-carduri-persoane-fizice.pdf (pagina 14) Cu stima,



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii