BANCI | Stirea Zilei

Cum poti fi inselat cu actualizarea datelor in aplicatia George BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-03-09 20:32

Clientii BCR sunt vizati de o tentativa de inselaciune prin intermediul unor e-mailuri primite aparent de la banca, dar care in realitate au alta adresa, fara nicio legatura cu banca (vezi foto).

ATENTIE! Atunci cand primiti e-mailuri care aparent sunt de la banca (pentru ca in mail apare numele bancii, ca in acest caz, adresa reala fiind alta), verificati care este, de fapt, adresa de e-mail. (vezi foto)

In acelasi timp, DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) ne ofera, pe Facebook, un sfat pueril si inutil, pe aceeasi tema: „Asa cum mama te-a învățat să nu deschizi ușa persoanelor necunoscute atunci când ea nu este acasă, la fel trebuie să o înveți și tu acum că nu trebuie să dea click pe link-uri din surse necunoscute”.

De fapt, hotii online mizeaza tocmai pe acest lucru, pentru a-i pacali pe oameni: sa dea mesajelor si aplicatiilor (site-urilor) pe care-i trimit un aspect cat mai apropiat, uneori identic cu cele ale bancilor. (vezi foto)

Asa cum se intampla si in aceasta situatie.

Mesajul primit in numele BCR, cu titlul „Accesul la tranzactii a fost restrictionat temporar”, are urmatorul continut:

"Salut

Accesul la tranzactii a fost restrictionat temporar, deoarece nu ai datele actualizate.

Acceseaza George si finalizeaza actualizarea datelor simplu si rapid, ca sa ai acces la toate tipurile de tranzactii.
Actualizeaza-ti actul de identitate simplu si rapid in George, ca sa ai access in continuare la toate tipurile de tranzactii.

Actualizare date personale

Echipa BCR"

Daca faci click pe link-ul "Actualizare date personale", ajungi pe un site foarte asemanator cu cel al aplicatiei George BCR, fireste cu o adresa diferita.

Aici ti se cere sa introduci, mai intai, numele de utilizator sau Alias George, apoi data nasterii, PIN-ul de acces in aplicatie si codul SMS primit pe telefon. (vezi foto)

Aceasta este pagina reala a aplicatiei George BCR, la adresa de internet: login.bcr.ro
Aceasta este pagina reala a aplicatiei George BCR, la adresa de internet: login.bcr.ro

Daca furnizezi aceste date, este posibil ca hotii sa fie in stare sa intre in aplicatie, desi nu ar trebui sa se intample acest lucru, daca banca are masuri de securitate adecvate, astfel incat sa depisteze accesul de pe telefoane/calculatoare necunoscute, altfele decat cele utilizate pana atunci de clientul sau.

Cu toate acestea, astfel de fraude sunt posibile, ba chiar apar tot mai multe.

Taguri: aplicatie mobile banking  aplicatia George BCR  Banca Comerciala Romana (BCR)  banca  frauda online  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii