BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la conturile pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-10-29 23:28

Comisioanele standard percepute de banci pentru incasarile si platile online in lei si valuta efectuate de firme variaza destul de mult, intre 56 si 186 de lei, conform unui calcul comparativ a unui numar de sapte tipuri de comisioane aferente unui cont curent pentru persoanele juridice:

1. Administrarea contului curent
2. Plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) online in lei
3. Plati interbancare (intre conturile a doua banci) online in lei
4. Plati intrabancare online in valuta (euro)
5. Plati interbancare online in valuta (euro)
6. Incasari intrabancare in lei
7. Incasari interbancare in lei

Trebuie precizat ca acest clasament a fost realizat pe baza comisioanelor aferente unui cont curent standard pentru persoanele juridice, nu pe cele aferente diverselor pachete de cont din ofertele bancilor.

Pentru administrarea lunara a unui cont curent, comisioanele pleaca de la 0 la ING si ajung la 24 de lei la BRD. Alte banci cu comisioane mici (5 lei lunar) de administrare a contului sunt Banca Transilvania si Libra Bank.

Comisioanele la platile intrabancare in lei variaza intre 0 si 4,55 lei, in functie de valoarea platii, iar la platile intrabancare in valuta, tariful este 0 la majoritatea bancilor.

In cazul platilor interbancare in lei, comisioanele variaza in functie de valoarea transferului: pentru sumele mici, comisioanele sunt intre 2 si 5 lei, iar pentru sume mari ajung la 18 lei.

La platile in euro, comisioanele sunt mult mai mari, de cel putin 10 euro sau chiar 25 de euro, reprezentand 0,1% - 0,15% din suma transferata.

Suma celor sapte comisioane variaza destul de mult de la o banca la alta: de la 56 de lei la ING, care are cele mai mici comisioane, pana la 186 de lei la BCR.

Comentarii

cosming
mda
Concluzia: bancile austriece BCR si REIFEISSEN taxeaza mai mult de cat in Austria si tinand cont ca ING nu mai face tranzactii cu cash la ghisee iar Libra si OTP is prea mici, recomandarea pentru firme e sa faca business cu CEC, BT.

Nume
Subiect
La ING administrarea contului e gratuită doar dacă efectuezi minimum 10 plăți/lună, altfel e 25 lei.

Claudiu
Comision administrare cont ING
Comisionul de administrare cont curent la ING este de 25 de lei / luna, nu 0, ca in tabelul dvs.

Mihai
Comision ING
Trebuie si ei sa fie sponsorizati de cineva :) Confirm comision administrare ING 25 lei/luna



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii