www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTopul bancilor cu cele mai mici comisioane la conturile pentru firme

Autor: Bancherul.ro
2018-10-29 23:28

Comisioanele standard percepute de banci pentru incasarile si platile online in lei si valuta efectuate de firme variaza destul de mult, intre 56 si 186 de lei, conform unui calcul comparativ a unui numar de sapte tipuri de comisioane aferente unui cont curent pentru persoanele juridice:


1. Administrarea contului curent
2. Plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) online in lei
3. Plati interbancare (intre conturile a doua banci) online in lei
4. Plati intrabancare online in valuta (euro)
5. Plati interbancare online in valuta (euro)
6. Incasari intrabancare in lei
7. Incasari interbancare in lei


Trebuie precizat ca acest clasament a fost realizat pe baza comisioanelor aferente unui cont curent standard pentru persoanele juridice, nu pe cele aferente diverselor pachete de cont din ofertele bancilor.


Pentru administrarea lunara a unui cont curent, comisioanele pleaca de la 0 la ING si ajung la 24 de lei la BRD. Alte banci cu comisioane mici (5 lei lunar) de administrare a contului sunt Banca Transilvania si Libra Bank.


Comisioanele la platile intrabancare in lei variaza intre 0 si 4,55 lei, in functie de valoarea platii, iar la platile intrabancare in valuta, tariful este 0 la majoritatea bancilor.


In cazul platilor interbancare in lei, comisioanele variaza in functie de valoarea transferului: pentru sumele mici, comisioanele sunt intre 2 si 5 lei, iar pentru sume mari ajung la 18 lei.


La platile in euro, comisioanele sunt mult mai mari, de cel putin 10 euro sau chiar 25 de euro, reprezentand 0,1% - 0,15% din suma transferata.


Suma celor sapte comisioane variaza destul de mult de la o banca la alta: de la 56 de lei la ING, care are cele mai mici comisioane, pana la 186 de lei la BCR.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104