BANCI | Stirea Zilei

Cinci mii de muncitori de la Dacia, in greva generala, protesteaza la Mioveni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-27 11:47

Aproximativ cinci mii de muncitori de la Dacia Pitesti s-au adunat, joi, în jurul orei 10.00, pe platoul din fata Casei Sindicatelor din Mioveni, protestatarii aducând cu ei un cosciug si o cruce care simbolizează faptul că administratia ar vrea să îngroape industria autohtonă de autoturisme, transmite Mediafax.

Mitingul angajatilor de la Dacia si al sindicalistilor de la Blocul National Sindical este programat să înceapă la ora 12.00, însă autorizatia pentru protest este de la orele 10.00 până la 14.00.

Angajatii au decis să iasă din uzină înainte de ora programată, iar de la ora 10.00 au început să se adune în fata Casei Sindicatelor din Mioveni. Angajatii strigă lozinci împotriva administratiei uzinei si au adus cu ei un sicriu si o cruce, spunând că în acest fel vor să sugereze că administratia Dacia vrea să îngroape industria autohtonă de autoturisme.

În zonă au fost mobilizati 90 de jandarmi si 25 de politisti pentru a preveni producerea unor incidente.

Liderii sindicali spun că, pe lângă cei cinci mii de angajati ai uzinei, la actiunea de protest se vor alătura două-trei mii de sindicalisti de la BNS, din administratie publică, energie, comunicatii, constructii de masini si agricultură, care vor veni cu autocare si autobuze atât din Arges, cât si din judete vecine.

Angajatii uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineată, începând cu ora 7.00, după ce au esuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale.

Administratia Dacia Renault Pitesti a contestat în instantă legalitatea grevei generale declansate, luni dimineată, de angajatii uzinei, depunând în acest sens o plângere la Tribunalul Agres. Administratia reclamă, în primul rând, faptul că sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere înainte de declansarea grevei generale. De asemenea, administratia contestă listele sindicatului privind numărul participantilor la grevă, sustinând că în primul schimb s-au aflat în grevă generală doar 49 la sută dintre angajati (3.025 de persoane), în timp ce 3.169 de salariati nu au participat la protest.

Administratia Dacia Pitesti a oferit o crestere de 12 la sută a salariului mediu brut, iat pentru angajatii cu salariul minim o majorare de 18,5 la sută.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii