BANCI | Stirea Zilei

Cinci mii de muncitori de la Dacia, in greva generala, protesteaza la Mioveni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-27 11:47

Aproximativ cinci mii de muncitori de la Dacia Pitesti s-au adunat, joi, în jurul orei 10.00, pe platoul din fata Casei Sindicatelor din Mioveni, protestatarii aducând cu ei un cosciug si o cruce care simbolizează faptul că administratia ar vrea să îngroape industria autohtonă de autoturisme, transmite Mediafax.

Mitingul angajatilor de la Dacia si al sindicalistilor de la Blocul National Sindical este programat să înceapă la ora 12.00, însă autorizatia pentru protest este de la orele 10.00 până la 14.00.

Angajatii au decis să iasă din uzină înainte de ora programată, iar de la ora 10.00 au început să se adune în fata Casei Sindicatelor din Mioveni. Angajatii strigă lozinci împotriva administratiei uzinei si au adus cu ei un sicriu si o cruce, spunând că în acest fel vor să sugereze că administratia Dacia vrea să îngroape industria autohtonă de autoturisme.

În zonă au fost mobilizati 90 de jandarmi si 25 de politisti pentru a preveni producerea unor incidente.

Liderii sindicali spun că, pe lângă cei cinci mii de angajati ai uzinei, la actiunea de protest se vor alătura două-trei mii de sindicalisti de la BNS, din administratie publică, energie, comunicatii, constructii de masini si agricultură, care vor veni cu autocare si autobuze atât din Arges, cât si din judete vecine.

Angajatii uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineată, începând cu ora 7.00, după ce au esuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale.

Administratia Dacia Renault Pitesti a contestat în instantă legalitatea grevei generale declansate, luni dimineată, de angajatii uzinei, depunând în acest sens o plângere la Tribunalul Agres. Administratia reclamă, în primul rând, faptul că sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere înainte de declansarea grevei generale. De asemenea, administratia contestă listele sindicatului privind numărul participantilor la grevă, sustinând că în primul schimb s-au aflat în grevă generală doar 49 la sută dintre angajati (3.025 de persoane), în timp ce 3.169 de salariati nu au participat la protest.

Administratia Dacia Pitesti a oferit o crestere de 12 la sută a salariului mediu brut, iat pentru angajatii cu salariul minim o majorare de 18,5 la sută.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an. La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet detalii

  

Ultimele Comentarii