BANCI | Stirea Zilei

Volksbank emite obligatiuni pentru a-si asigura lichiditate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-09 09:12

Acţionarii Volksbank RomÔnia au aprobat prelungirea termenului unei emisiuni de obligaţiuni ţn lei pentru o sumă de cel mult 170 milioane lei pentru perioada iunie 2009 - iunie 2010, cu scadenţe ţntre 3 şi 5 ani, conform unei hotărÔri a băncii.

Astfel, emisiunea de obligaţiuni, aprobată iniţial ţn adunarea generală a acţionarilor (AGA) din mai 2008, a fost reconfirmată de acţionarii băncii, care au prelungit totodată termenul emisiunii pentru intervalul iunie 2009 - iunie 2010.

Emisiunea de obligaţiuni are ca scop asigurarea lichidităţii ţn lei, iar valoarea maximă totală a tuturor tranşelor emisiunii de obligaţiuni ce se vor realiza ţn perioada menţionată este de 170 milioane lei.

╬n acelaşi timp, Volksbank RomÔnia va face emisiunea de obligaţiuni, nelistată şi nesecurizată, ţn cel mult cinci tranşe, iar valoarea maximă a unei tranşe va fi de 20 milioane lei.

Valorea nominală a unei obligaţiuni va fi de 100 lei, ţn timp ce cuponul va fi fix sau variabil, plătibil anual sau semianual, se mai arată ţn hotărÔrea AGA.

La sfÔrşitul lunii mai, preşedintele Volksbank RomÔnia, Gerald Schreiner, declara, ţntr-un interviu acordat NewsIn, că banca nu are nevoie de capital suplimentar ţn condiţiile ţn care, la finalul lunii martie 2009, rata solvabilităţii băncii era de 18,27%.

"Noi am păstrat ţntotdeauna o solvabilitate ridicată, deoarece acţionarul nostru majoritar consideră afacerea din RomÔnia o investiţie strategică. ╬n plus, am păstrat şi profitul obţinut anul trecut. Pe scenariul cel mai pesimist aplicat de testele de stres, rata solvabilităţii noastre rămÔne peste 15%", a spus Schreiner.

Preşedintele Volksbank a mai precizat că, ţn prezent, capitalurile băncii, incluzÔnd rezervele, capitalul social şi profitul păstrat se plasează la aproximativ 300 milioane euro.

El a completat că, ţn luna septembrie a anului trecut, banca a primit o nouă linie de finanţare, de 140 milioane euro, Volksbank fiind, ţn prezent, supralichidă, mai ales ţn condiţiile ţn care cererea pentru creditul ipotecar, principalul produs al băncii, este foarte redusă pe piaţă.

Volskbank ocupă ţn prezent locul trei ţn sistemul bancar romÔnesc ţn funcţie de active, care au ajuns la 5,4 miliarde euro, banca avÔnd o cotă de piaţă de 6,7%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii