BANCI | Stirea Zilei

Volksbank emite obligatiuni pentru a-si asigura lichiditate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-09 09:12

Acţionarii Volksbank RomÔnia au aprobat prelungirea termenului unei emisiuni de obligaţiuni ţn lei pentru o sumă de cel mult 170 milioane lei pentru perioada iunie 2009 - iunie 2010, cu scadenţe ţntre 3 şi 5 ani, conform unei hotărÔri a băncii.

Astfel, emisiunea de obligaţiuni, aprobată iniţial ţn adunarea generală a acţionarilor (AGA) din mai 2008, a fost reconfirmată de acţionarii băncii, care au prelungit totodată termenul emisiunii pentru intervalul iunie 2009 - iunie 2010.

Emisiunea de obligaţiuni are ca scop asigurarea lichidităţii ţn lei, iar valoarea maximă totală a tuturor tranşelor emisiunii de obligaţiuni ce se vor realiza ţn perioada menţionată este de 170 milioane lei.

╬n acelaşi timp, Volksbank RomÔnia va face emisiunea de obligaţiuni, nelistată şi nesecurizată, ţn cel mult cinci tranşe, iar valoarea maximă a unei tranşe va fi de 20 milioane lei.

Valorea nominală a unei obligaţiuni va fi de 100 lei, ţn timp ce cuponul va fi fix sau variabil, plătibil anual sau semianual, se mai arată ţn hotărÔrea AGA.

La sfÔrşitul lunii mai, preşedintele Volksbank RomÔnia, Gerald Schreiner, declara, ţntr-un interviu acordat NewsIn, că banca nu are nevoie de capital suplimentar ţn condiţiile ţn care, la finalul lunii martie 2009, rata solvabilităţii băncii era de 18,27%.

"Noi am păstrat ţntotdeauna o solvabilitate ridicată, deoarece acţionarul nostru majoritar consideră afacerea din RomÔnia o investiţie strategică. ╬n plus, am păstrat şi profitul obţinut anul trecut. Pe scenariul cel mai pesimist aplicat de testele de stres, rata solvabilităţii noastre rămÔne peste 15%", a spus Schreiner.

Preşedintele Volksbank a mai precizat că, ţn prezent, capitalurile băncii, incluzÔnd rezervele, capitalul social şi profitul păstrat se plasează la aproximativ 300 milioane euro.

El a completat că, ţn luna septembrie a anului trecut, banca a primit o nouă linie de finanţare, de 140 milioane euro, Volksbank fiind, ţn prezent, supralichidă, mai ales ţn condiţiile ţn care cererea pentru creditul ipotecar, principalul produs al băncii, este foarte redusă pe piaţă.

Volskbank ocupă ţn prezent locul trei ţn sistemul bancar romÔnesc ţn funcţie de active, care au ajuns la 5,4 miliarde euro, banca avÔnd o cotă de piaţă de 6,7%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mici dobanzi pentru un descoperit de cont?

Cele mai mici dobanzi pentru un credit tip descoperit de cont (card) le gasim, in ordine, la CEC Bank, Garanti BBVA, Eximbank si Banca Transilvania (BT), cu dobanzi in jurul a 14% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro. La primele trei banci enumerate detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale in lei sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul dobanzile standard la credite, fara alte reduceri, precum cele detalii

Ce se intampla daca schimbam ratele la credite, cum vrea ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat bancile pentru modul de calcul al ratelor la credite, in rate egale, astfel ca le-a propus schimbarea in rate descrescatoare. Sa vedem ce inseamna schimbarea ratelor din rate egale in rate detalii

Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

  

Ultimele Comentarii