BANCI | Stirea Zilei

Volksbank emite obligatiuni pentru a-si asigura lichiditate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-09 09:12

Acţionarii Volksbank RomÔnia au aprobat prelungirea termenului unei emisiuni de obligaţiuni ţn lei pentru o sumă de cel mult 170 milioane lei pentru perioada iunie 2009 - iunie 2010, cu scadenţe ţntre 3 şi 5 ani, conform unei hotărÔri a băncii.

Astfel, emisiunea de obligaţiuni, aprobată iniţial ţn adunarea generală a acţionarilor (AGA) din mai 2008, a fost reconfirmată de acţionarii băncii, care au prelungit totodată termenul emisiunii pentru intervalul iunie 2009 - iunie 2010.

Emisiunea de obligaţiuni are ca scop asigurarea lichidităţii ţn lei, iar valoarea maximă totală a tuturor tranşelor emisiunii de obligaţiuni ce se vor realiza ţn perioada menţionată este de 170 milioane lei.

╬n acelaşi timp, Volksbank RomÔnia va face emisiunea de obligaţiuni, nelistată şi nesecurizată, ţn cel mult cinci tranşe, iar valoarea maximă a unei tranşe va fi de 20 milioane lei.

Valorea nominală a unei obligaţiuni va fi de 100 lei, ţn timp ce cuponul va fi fix sau variabil, plătibil anual sau semianual, se mai arată ţn hotărÔrea AGA.

La sfÔrşitul lunii mai, preşedintele Volksbank RomÔnia, Gerald Schreiner, declara, ţntr-un interviu acordat NewsIn, că banca nu are nevoie de capital suplimentar ţn condiţiile ţn care, la finalul lunii martie 2009, rata solvabilităţii băncii era de 18,27%.

"Noi am păstrat ţntotdeauna o solvabilitate ridicată, deoarece acţionarul nostru majoritar consideră afacerea din RomÔnia o investiţie strategică. ╬n plus, am păstrat şi profitul obţinut anul trecut. Pe scenariul cel mai pesimist aplicat de testele de stres, rata solvabilităţii noastre rămÔne peste 15%", a spus Schreiner.

Preşedintele Volksbank a mai precizat că, ţn prezent, capitalurile băncii, incluzÔnd rezervele, capitalul social şi profitul păstrat se plasează la aproximativ 300 milioane euro.

El a completat că, ţn luna septembrie a anului trecut, banca a primit o nouă linie de finanţare, de 140 milioane euro, Volksbank fiind, ţn prezent, supralichidă, mai ales ţn condiţiile ţn care cererea pentru creditul ipotecar, principalul produs al băncii, este foarte redusă pe piaţă.

Volskbank ocupă ţn prezent locul trei ţn sistemul bancar romÔnesc ţn funcţie de active, care au ajuns la 5,4 miliarde euro, banca avÔnd o cotă de piaţă de 6,7%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiOcean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

  

Ultimele Comentarii