BANCI | Stirea Zilei

Volksbank emite obligatiuni pentru a-si asigura lichiditate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-09 09:12

Acţionarii Volksbank România au aprobat prelungirea termenului unei emisiuni de obligaţiuni în lei pentru o sumă de cel mult 170 milioane lei pentru perioada iunie 2009 - iunie 2010, cu scadenţe între 3 şi 5 ani, conform unei hotărâri a băncii.

Astfel, emisiunea de obligaţiuni, aprobată iniţial în adunarea generală a acţionarilor (AGA) din mai 2008, a fost reconfirmată de acţionarii băncii, care au prelungit totodată termenul emisiunii pentru intervalul iunie 2009 - iunie 2010.

Emisiunea de obligaţiuni are ca scop asigurarea lichidităţii în lei, iar valoarea maximă totală a tuturor tranşelor emisiunii de obligaţiuni ce se vor realiza în perioada menţionată este de 170 milioane lei.

În acelaşi timp, Volksbank România va face emisiunea de obligaţiuni, nelistată şi nesecurizată, în cel mult cinci tranşe, iar valoarea maximă a unei tranşe va fi de 20 milioane lei.

Valorea nominală a unei obligaţiuni va fi de 100 lei, în timp ce cuponul va fi fix sau variabil, plătibil anual sau semianual, se mai arată în hotărârea AGA.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Volksbank România, Gerald Schreiner, declara, într-un interviu acordat NewsIn, că banca nu are nevoie de capital suplimentar în condiţiile în care, la finalul lunii martie 2009, rata solvabilităţii băncii era de 18,27%.

"Noi am păstrat întotdeauna o solvabilitate ridicată, deoarece acţionarul nostru majoritar consideră afacerea din România o investiţie strategică. În plus, am păstrat şi profitul obţinut anul trecut. Pe scenariul cel mai pesimist aplicat de testele de stres, rata solvabilităţii noastre rămâne peste 15%", a spus Schreiner.

Preşedintele Volksbank a mai precizat că, în prezent, capitalurile băncii, incluzând rezervele, capitalul social şi profitul păstrat se plasează la aproximativ 300 milioane euro.

El a completat că, în luna septembrie a anului trecut, banca a primit o nouă linie de finanţare, de 140 milioane euro, Volksbank fiind, în prezent, supralichidă, mai ales în condiţiile în care cererea pentru creditul ipotecar, principalul produs al băncii, este foarte redusă pe piaţă.

Volskbank ocupă în prezent locul trei în sistemul bancar românesc în funcţie de active, care au ajuns la 5,4 miliarde euro, banca având o cotă de piaţă de 6,7%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii