FONDURI DE INVESTITII | Educatie financiara

Cum mi-am pierdut banii pe un site de investitii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-01 13:02

Cititorii relateaza cum au fost inselati si si-au pierdut banii pe un site de investitii care aparent avea girul unor banci, precum BT sau Revolut, precum si a unor platforme de investii in criptomonede, precum Binance sau Coinbase.

Inselatorie cu GENOXINVEST.pro

In data de 17.07.2023 am fost contactat de o persoana pe nume OSCAR de pe tf. 040792072609 apoi de pe WhatsApp 0447355729089 care facandu-mi trimitere la un site de investitii girat si cu antet de BT mi-a propus o investitie de 250 Euro.

Ulterior un alt asa ,,zis consultant financiar,, la Genoxinvest.pro , Felix pe numele lui tf. 044 7355 729089 mi-a propus cu argumente ,,credibile ,, tranzactii pe Forex pt care am fost prostit sa platesc 250 Euro .

Dupa o informare pe net am constatat ca de fapt sunt victima unor excroci , iar platforma este o excrocherie care opereaza cu Revolut , lucru ce-i face aproape invizibili. Mesajul acesta are pe de o parte rolul de a demasca excrocheria si in al doilea rand rugamintea de a ma consilia in limita posibilului de a recupera banii excrocati.

Prostia/naivitatea se deconteaza

Bună ziua, Fix la fel am pățit și eu dar m-am lăcomia să cumpăr 4 actiuni a câte 250 €, am fost alertat de o creștere a sumei investite cu 500 € în 10 zile, de presiunea de a mai depune bani, dar și de avalanșă de mesaje pe ner, cuvânt propoziție cheie fiind, "investești 250 €, câștigi 2500" Ce se mai poate face?

Cont facut din greseala

Din greseala am facut un cont pe genoxinvest.pro de cand la facut in fiecare zi ma suna din mai multe locatii sa-mi spuna sa investesc cel putin 250 eur Le-am spus ca vreau sa anulez contul nu vreau sa-l activez si tot ma suna Va ro sa-mi spuneti cu pot sa sterg contul de pe genoxinvest.pro Multumesc

Escrocherie sub umbrela Binance

Am patit exact ca dl. Dragan. In cazul meu suma este mai mare. Acelasi tandem Oscar+Felix Blaga (afirma ei, dar cine stie de fapt cine sunt acesti escroci). Feriti-va!

Inselatorie

Aceeași situație ...Mare inselatorie, suma f mare. "Reprezentat financiar" pe nume, Gabriel Breban, mare escroc...Prostia / Naivitatea se plătește! Informati-va înainte, nu faceți ca noi!

Informare genox invest

Bună seara am citit comentariile dvs, și am fost mai devreme într-o convorbire cu acest Domn Felix Blaga, mi sa propus suma de investiție de 13470 euro cu contract și cu o casa de asigurări, mi sa făcut un depozit credit cu aceeași suma urmând a vira suma în bani reali , dar documentandu ma am gasit aceste reviweuri de la Dvs ceea ce ma făcut sa dau un pas înapoi. Din ceea ce am citit se pare a fi scam ( situl acum se numește genoxinvest.indivarea.com)

Genoxinvest
Și eu le-am pus 250 pe revolut,ieri 28 iulie îi mai pot recupera cumva?

Vasile Pop Coman, jurnalist Bancherul.ro:Pentru recuperarea banilor trebuie sa faceti o plangere la Politie, prin completarea unei plangeri online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Frauda pe fata

Am pus banii. In mod normal am câștigat . Iar apoi că sa scot bani a trebuit să pun alți bani . Am pus din nou bani. Și apoi gata că a apărut o prostie de a lor . Că s a greșit și că trebuie alți banii...și uite așa am rămas fără niciun bani.

Coinbase Wallet

Buna! Recent am investit sub indrumarea unu broker de la GenoxInvest si, ieri, cand a trebuit sa facem extragerea banilor, acesta a folosit Coinbase Wallet si acolo s-au transferat toti banii.

Imediat dupa am primit un email ce parea mai mult sau mai putin oficial, cu un document asemanator celui de mai sus, unde mi se spunea ca trebuie sa am BNB in cont in valoare de 9% din valoarea sumei ce a fost virata.

Din pacate pentru mine, am virat banii respectivi tot sub indrumarea brokerului si acesta mi-a dat reteaua gresita pentru bani si s-au blocat si respectivii bani.

Am ramas fara un ban, pur si simplu. Ideea este ca m-am chinuit toata seara sa scot acei bani din portofelul respectiv, deoarece mi s-a spus ca banii vor disparea dupa 48 de ore daca nu ii scot. Am reusit sa ii trimit in portofelul prietenului meu, dar banii respectivi nu pare sa aiba nicio valoare efectiv.

Daca incerc sa ii transfer in alte portofele sau conturi nu apar, iar cand am reusit sa ii pun pe SafePal imi arata o moneda ciudata, dar valoarea in dolari 0. Mentionez ca banii au intrat in portofel sub forma de USDT pe reteaua BNB Smart Chain Network. Oare este cineva care ma poate ajuta cu vreun sfat, va rog?

In lista autoritatilor nesupravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) se regasesc multe astfel de platforme de investitii care se dovedesc a fi inselatorii.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  fonduri de investitii  reclamatie banca  banca  bitcoin  

Comentarii

Gheorghe
Înșelătorie
Și eu am fost victima acestor excroci.Sub umbrela Binance și Revolut doi așa-ziși brokeri pe numele lor Tudor Dinoiu și Pavel Grosu m-au indus în eroare să investesc bani in criptomonede usdt. iar când a fost să recuperez banii au dat-o langa, că cei de la Binance au blocat contul.

Gheorghe
Înșelătorie
Și eu am fost victima acestor excroci.Sub umbrela Binance și Revolut doi așa-ziși brokeri pe numele lor Tudor Dinoiu și Pavel Grosu m-au indus în eroare să investesc bani in criptomonede usdt. iar când a fost să recuperez banii au dat-o langa, că cei de la Binance au blocat contul.

Adelina
Inselatorie platforma Genoxtrade Invest
Confirm faptul ca totul este o minciuna. Am transferat suma minima de 249 Euro prin Revolut, iar banii s-au virat in platforma lor de investitii. Acum nu mai pot retrage banii investiti. David Petrescu este numele brockerului.

Viorel
Intrebare
Buna ziua! Am citit tot ce s-a scris mai sus. Politia nu poate ajuta in acest caz?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii