BANCI | Stirea Zilei

Cursul valutar scade putin, la 4,3096 lei/euro, pe seama interventiei BNR, apreciaza analistii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-17 13:28

Cursul valutar publicat astazi de BNR a scazut usor, la 4,3096 lei/euro, in contrast cu monedele din regiune, care au continuată să sufere corecţii masive în raport cu euro. Motiv pentru care analistii apreciaza ca BNR a intervenit indirect pe piata valutara pentru a sprijini leul.

Luni, Banca Naţională a României (BNR) afişase un curs de referinţă de 4,3119 lei/euro, apropiat de maximul istoric de 4,3127 lei/euro, atins în 22 ianuarie.

În prima oră a şedinţei de marţi, cursul a urcat la un maxim de 4,43 lei/euro, în ton cu deprecierea puternică a valutelor din regiune.

Ulterior, cotaţiile au început să scadă treptat, iar dealerii au suspectat încă din primele momente o posibilă intervenţie a Băncii Naţionale a României.

Primele transferuri de marţi s-au realizat la 4,33 - 4,3350 lei/euro, în creştere cu aproape doi bani faţă de cotaţiile de la închiderea de luni, de 4,3120 - 4,3165 lei/euro. Ulterior cotaţiile au continuat să crească, atingând maximul de 4,3380 - 4,34 lei/euro, însă în jurul orei 10:08, cursul a revernit la 4,3220 - 4,3260 lei/euro.

Sentimentul negativ din regiune a fost accentuat de un raport Moody's, potrivit căruia deteriorarea condiţiilor economice din statele din Europei Centrale şi de Est poate afecta ratingurile de credit ale băncilor locale şi ale grupurilor financiare care le controlează.

O analiză a agenţiei de evaluare financiară Moody's asupra sistemelor bancare din Europa Centrală şi de Est, Europa de Sud-Est şi Comunitatea Statelor Independente indică o recesiune profundă şi de lungă durată în ţările în curs de dezvoltare din aceste regiuni, care pune în pericol băncile din Europa de Vest prin expunerea lor pe pieţele emergente.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii