BANCI | Stirea Zilei

Cursul valutar scade putin, la 4,3096 lei/euro, pe seama interventiei BNR, apreciaza analistii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-17 13:28

Cursul valutar publicat astazi de BNR a scazut usor, la 4,3096 lei/euro, in contrast cu monedele din regiune, care au continuată să sufere corecţii masive în raport cu euro. Motiv pentru care analistii apreciaza ca BNR a intervenit indirect pe piata valutara pentru a sprijini leul.

Luni, Banca Naţională a României (BNR) afişase un curs de referinţă de 4,3119 lei/euro, apropiat de maximul istoric de 4,3127 lei/euro, atins în 22 ianuarie.

În prima oră a şedinţei de marţi, cursul a urcat la un maxim de 4,43 lei/euro, în ton cu deprecierea puternică a valutelor din regiune.

Ulterior, cotaţiile au început să scadă treptat, iar dealerii au suspectat încă din primele momente o posibilă intervenţie a Băncii Naţionale a României.

Primele transferuri de marţi s-au realizat la 4,33 - 4,3350 lei/euro, în creştere cu aproape doi bani faţă de cotaţiile de la închiderea de luni, de 4,3120 - 4,3165 lei/euro. Ulterior cotaţiile au continuat să crească, atingând maximul de 4,3380 - 4,34 lei/euro, însă în jurul orei 10:08, cursul a revernit la 4,3220 - 4,3260 lei/euro.

Sentimentul negativ din regiune a fost accentuat de un raport Moody's, potrivit căruia deteriorarea condiţiilor economice din statele din Europei Centrale şi de Est poate afecta ratingurile de credit ale băncilor locale şi ale grupurilor financiare care le controlează.

O analiză a agenţiei de evaluare financiară Moody's asupra sistemelor bancare din Europa Centrală şi de Est, Europa de Sud-Est şi Comunitatea Statelor Independente indică o recesiune profundă şi de lungă durată în ţările în curs de dezvoltare din aceste regiuni, care pune în pericol băncile din Europa de Vest prin expunerea lor pe pieţele emergente.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii