BANCI | Stirea Zilei

Sindicatul FNGCIMM dezvaluie ca garantiile pentru IMM-uri s-au prabusit din cauza sefei institutiei, Silvia Ciornei, care se razboieste cu angajatii in loc sa aplice legea privind guvernanta corporatista

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-01 23:29

Silvia Ciornei, 45 de ani, fost senator al Partidului Conservator, europarlamentar si ministru al IMM-urilor in guvernul Nastase, in perioada 2000-2003, “a fost numita, pe termen limitat, în calitate de preşedinte al Consiliului de administraţie şi director general al FNGCIMM, având ca obiective urgentarea aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, precum şi îmbunătăţirea activităţii societăţii în condiţiile întăririi disciplinei financiare şi creşterii performanţelor economice ale acesteia”, conform unui anunt al Ministerului Finantelor din 7 noiembrie 2013, semnat de ministrul delegat pentru buget din acea vreme, Liviu Voinea, in prezent vice-guvernator la BNR.

Dupa aproape doi ani de la aceasta numire, tinerei politiciene i se cere demisia de catre Sindicatul Garantare al salariaţilor Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii IFN SA (FNGCIMM), înfiinţat prin sentinta civila nr.16916/09.10.2014 a judecatoriei sector 1, care reprezinta 70% din angajaţii FNGCIMM SA IFN.

Sindicatul reclama faptul ca nici pana astazi nu a fost pusa in aplicare legea privind guvernanta corporatista a intreprinderilor publice, desi a cerut acest lucru inca din 2014 Ministerului Finantelor.

Guvernanta corporatista a intreprinderilor publice prevede norme de selectie a conducerii acestora pe criterii profesionale, precum si cerinte de transparenta, prin publicarea rapoartelor de activitate si a situatiilor financiare, ceea ce nu se intampla inca la FNGCIMM.

Sindicatul o acuza pe Ciornei de incompetenta si lipsa experientei necesare in domeniul financiar-bancar, fondul avand bancile ca parteneri principali, rezultatul fiind o scadere “dramatica” a volumelor de garantii in primele 8 luni ale acestui an.

Sindicatul spune ca nu poate oferi cifre privind volumul de garantii intrucat nu are acordul conducerii FNGCIMM, iar acesta nu a raspuns la solicitarea Bancherul.ro privind furnizarea datelor privind garantiile pentru IMM-uri.

Garantiile FNGCIMM au fost inlocuite de cele europene

In ultima perioada, nici fondul si nici bancile nu au promovat aproape deloc garantiile pentru IMM-uri, bancile concentrandu-se in schimb pe programe de garantare ale unor institutii europene, precum Banca Europeana de Investitii (BEI) si initiativa Jeremie. In acest context, este posibil ca volumul garantiilor FNGCIMM sa fi scazut destul de mult.

In acelasi timp, activitatea FNGCIMM a fost afectata de cresterea solicitarilor venite de la banci pentru plata garantiilor aferente creditelor neperformante, care s-au inmultit in urma procesului de curatare a portofoliilor bancare derulat incepand de anul trecut la recomandarea BNR, dupa cum a explicat oficial FNGCIMM.

Sindicatul spune insa ca Ciornei este responsabila de cresterea considerabila a cererilor de executare a garantiilor care nu sunt platite de fond, ceea ce a condus la un număr mare de procese în instanţă cu partenerii săi bancari, afectând grav reputaţia Fondului.

Problemele de la FNGCIMM au fost semnalate, inca de la sfarsitul anului trecut, si de Emil Bituleanu, seful Libra Bank, o banca specializata in creditarea IMM-urilor, potrivit caruia fondul s-a transformat dintr-un instrument de sustinere a creditarii afacerilor intr-unul care impiedica finantarea IMM-urilor. (vezi aici declaratia)

Hartuiri si presiuni psihice in vederea demisiei

In plus, lui Ciornei i se reproseaza ca a schimbat aproape în totalitate echipa de management cu experienţă şi vechime semnificativă în cadrul fondului, astfel ca nu s-a mai putut asigura continuitatea unei activităţi desfăşurate în mod profesionist.

Mai grav, Ciornei este acuzata de sindicat ca ar fi recurs la hartuiri si presiuni psihice la adresa unor angajati, pentru a-i determina sa demisioneze, iar unora li s-au facut plangeri penale.

La Tribunalului Bucureşti se judecă peste 180 de litigii deschise de către doamna Silvia Ciornei vechilor salariaţi ai Fondului pentru aşa zise sume încasate pe nedrept în trecut, precizeaza sindicatul.

Se pare ca razboiul dintre Ciornei si angajatii FNGCIMM are ca baza un control al Curtii de Conturi, dupa cum preciza institutia intr-un comunicat de la inceputul acestui an: “Anul 2014 a însemnat totodată punerea în aplicare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Fond la sfârşitul anului 2012, care au devenit executorii în luna octombrie 2014 şi care au presupus inclusiv iniţierea de demersuri în instanţă pentru recuperarea de la salariaţi a unor prime acordate, cu încălcarea legii, în anii 2010 şi 2011”.

FNGCIMM nu a raspuns la solicitarile Bancherul.ro privind exprimarea unui drept la replica la acuzatiile sindicatului si prezentarea datelor privind volumele de garantii din acest an.

Conflictul dintre sindicatul FNGCIMM si sefa fondului, dincolo de complicatiile sale si procesele in justitie cu angajatii, are cel putin doua certitudini:

1. Activitatea FNGCIMM este afectata de acest conflict dintre conducere si angajati, astfel ca trebuie schimbat ceva sau cineva acolo

2. Guvernanta corporatista la FNGCIMM trebuie cu adevarat implementata, pentru evitarea situatiilor de acest fel

Sindicatul FNGCIMM a anuntat luni, intr-un comunicat, ca "la aproape 2 ani de la numirea Silviei Ciornei, s-a demonstrat că un manager numit politic, care nu deţine experienţa necesară pentru a face faţă provocărilor mediului în care acţionează societatea pe care o conduce, nu aduce nicio contribuţie pozitivă la dezvoltarea acesteia”.

“În cazul FNGCIMM, numirea pe criterii politice a însemnat lipsa asumării răspunderii manageriale, schimbarea a absolut tot ce s-a dezvoltat în anii anteriori, acţiuni revanşarde faţă de vechii angajaţi, ceea ce a condus la diminuarea cu peste 50% față de anul 2013 a susţinerii acordate IMM-urilor prin intermediul garanţiilor emise, trend care va continua şi în anii următori”, se mai spune in comunicat.

Raspunsurile sindicatului FNGCIMM la intrebarile Bancherul.ro:

- Care a fost volumul de garantii pentru IMM-uri acordate in 2014 si in 2013?

- Nu suntem în măsură să furnizăm date oficiale întrucât nu avem acceptul conducerii în acest sens. Vă recomandăm să adresaţi această întrebare în mod oficial pentru a solicita date comparative începând cu anul 2013. Respectând cofidenţialitatea datelor şi informaţiilor, putem preciza că, dacă activitatea de garantare a înregistrat o scădere mai puţin semnificativă în anul 2014 (ca urmare a inerţiei specifice, pe fondul unor relaţii bune de colaborare cu finanţatorii din trecutul apropiat), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, în primele 8 luni ale anului 2015 s-au înregistrat scăderi dramatice ale volumelor de garantare.

Pentru evitarea oricăror confuzii, întrebarea dumneavoastră va trebui să se refere doar la garantiile emise pe baza capitalurilor proprii întrucât şi cifrele din cadrul comunicatului nostru de presă au făcut referire la această activitate.

Pentru o mai bună informare a dumneavoastră, facem următoarele precizări:

a. În funcţie de sursa de finanţare a garanţiilor (prin sursă de finanţare înţelegându-se sursa de plată a angajamente asumate în cazul când acestea sunt solicitate la plată de către finanţatori), FNGCIMM emite 3 tipuri principale de garanţii:

i. Garanţii emise pe baza capitalurilor proprii. Acestea reprezintă activitatea de bază a societătii iar pentru finanţarea acestei activităţi, care corespunde scopului şi misiunii pentru care FNGCIMM a fost înfiinţat, instituţia noastră a primit de la bugetul de stat suma de 931,3 milioane lei reprezentând capital social subscris vărsat – din care cea mai mare parte a fost vărsată în perioada 2010-2011 pentru asigurarea susţinerii mediului de afaceri aflat într-o perioadă de criză. Această activitate este şi cea mai riscantă din punct de vedere al managementului întrucât criteriile de acordare a garanţiilor precum şi aprobarea acestora reprezintă atribuţii ale actualei echipe de management. Ca urmare a lipsei de asumare a răspunderii manageriale determinate de riscurile personale implicate, activitatea de emitere de garanţii pe seama capitalurilor proprii a scăzut drastic începând cu anul 2014, scădere care a continuat şi mai abrupt în anul 2015, comparativ cu primele 10 luni ale anului 2013 sau cu întreg anul 2012.

ii. Garanţii emise pe baza surselor primite în administrare de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Pentru finanţarea activităţilor în agricultură şi dezvoltare rurală, MADR alocă instituţiei noastre sume cu destinaţie specială pe care FNGCIMM le administrează separat. Această actvitate urmează practic mandatul de acordare de garantii primit de la MADR (prin intermediul unor legi special emise in acest sens) şi din această cauză generează mult mai puţine riscuri pentru management întrucât regulile de acordare nu sunt stabilite de conducerea unităţii noastre. Facem precizarea că ponderea majoritară a acestor garanţii nu este destinată IMM-urilor.

iii. Garanţii emise in numele şi contul statului român care reprezintă angajamente extrabugetare a căror sursă de plată este reprezentată de bugetul de stat (Prima casă, Prima Maşină etc). Această activitate este cea mai puţin riscantă pentru management întrucât normele şi procedurile de acordare a garanţiilor sunt strict şi limitativ stabilite prin intermediul legislaţiei special, şi, în plus, spre deosebire de garantiile emise pe baza surselor primite în administrare, nu presupun gestionarea unor sume de bani primite în administrare

- Care au fost modificarile facute de actuala conducere care au afectat functionarea eficienta si sustinerea IMM-urilor? 

- Principalele aspecte negative rezultate urmare a deciziilor luate de actuala conducere care au afectat funcţionarea eficientă şi sustinerea IMM-urilor au fost:

a. Modificarea sistematica a reglementarilor interne, manifestând o inconsecvenţa decizionala datorată in primul rând lipsei unei pregatiri adecvate si experientei in sistemul financiar bancar a doamnei Silvia Ciornei.

b. Lipsa de transparentă in comunicarea cu băncile. Practic, toate deciziile cu privire la restrictii de garantare se aproba intern fiind comunicate cu intarziere sau nefiind comunicate deloc finantatorilor. La acest moment băncile nu cunosc criteriile de eligibilitate în vigoare cu privire la accesarea de garanţii. Dovada in acest sens stau zecile de scrisori de clarificare transmise de banci in atentia conducerii Fondului. Acestea sunt directionate de conducere fără o rezoluţie corespunzătoare către structurile interne, care nu au putere de decizie asupra aspectelor semnalate, fără nicio asumare a liniilor directoare în care vor fi formulate raspunsurile care trebuie furnizate partenerilor nostri.

c. Lipsa de asumare decizională cu privire la refuzul plăţii garanţiilor solicitate de finanţatori. Din acest motiv a crescut considerabil numărul cererilor de executare a garanţiilor care nu sunt plătite de către Fond, ceea ce a condus la un număr mare de procese în instanţă cu partenerii săi bancari afectând grav reputaţia Fondului şi compromiţând şansele acestuia de a-şi derula activitatea pe seama capitalurilor proprii în condiţii normale.

d. Prin înlocuirea aproape în totalitate a echipei de management cu experienţă şi vechime semnificativă în instituţie, nu s-a mai putut asigura continuitatea unei activităţi desfăşurate în mod profesionist, mai ales ţinând cont de specializarea de nişă a angajaţilor Fondului. Înlocuirea directorilor s-a realizat prin exercitarea de presiuni psihice şi hărţuiri, determinându-i să-şi dea demisia. S-a cerut demisia în mod direct în primele 6 luni de la instalarea in functie a doamnei Ciornei, aproape tuturor directorilor, cu ameninţări directe în caz de refuz

- Care au fost si in ce au constat actiunile revansarde fata de vechii angajati? 

- Acţiunile revanşarde au constat în:

a. Unui număr de 11 salariaţi li s-au întocmit plângeri penale de către doamna Silvia Ciornei. Ulterior, prevalându-se de o prevedere a codului muncii, doamna Silvia Ciornei a încercat suspendarea contractelor de muncă ale tuturor acestor salariaţi, acţiune care nu a fost pusă în practică urmare a protestelor Sindicatului Garantare (aceste proteste au culminat cu solicitarea demisiei acesteia pentru minute în şir în faţa biroului acesteia). Practic, pentru că hărţuirea şi presiunea psihică nu mai erau îndeajuns pentru a determina vechii angajaţi să plece, doamna Silvia Ciornei a inventat unor salariaţi nişte plângeri penale tocmai pentru a beneficia de o prevedere a codului muncii care îi permitea să le suspende acestora contractul individual de muncă (ulterior aceste prevederi ale codului muncii au fost declarate neconstituţionale). Facem precizarea că până la acest moment niciun salariat al Fondului nu a fost chemat de vreun parchet de judecată pentru a i se aduce la cunoştinţă începerea urmăririi penale sau orice altă acţiune premergătoare. Un număr de 7 salariaţi ai Fondului au fost actionaţi în instanţă de către doamna Silvia Ciornei (fără a li se aduce în prealabil la cunoştinţă motivele aceste acţiuni) doar pentru că şi-au îndeplinit în trecut atribuţiile din fişa postului.

b. La acest moment secţia litigii de muncă a Tribunalului Bucureşti judecă peste 180 de litigii deschise de către doamna Silvia Ciornei vechilor salariaţi ai Fondului pentru aşa zise sume încasate pe nedrept în trecut. Fără niciun fel de logică economică sau juridică, acţiunile doamnei Silvia Ciornei au încărcat instanţele de judecată cu un număr imens de dosare de judecată în condiţiile în care acestea au peste 99% şanse de a fi pierdute de conducerea Fondului având în vedere dezlegarea chestiunii de drept pe care ICCJ a acordat-o ulterior deschiderii acestor dosare. Menţionăm că şi în acest caz domana Silvia Ciornei nu a tinut cont de sfaturile primite urmărind doar obiectivul personal de a se răzbuna pe vechii salariaţi.

c. De la momentul sosirii doamnei Silvia Ciornei, un număr de 20 de salariaţi (bineînţeles dintre vechii angajaţi) au fost sancţionaţi cu diverse avertismente şi sancţiuni disciplinare discutabile (cele mai multe au şi fost contestate în instantele de judecată). Modalitatea de punere în practică cercetărilor disciplinare aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse: comisiile de cercetare disciplinară erau constituite doar din noii angajaţi care aveau obiectiv să stabilească vinovaţi.

- Ati solicitat guvernului aplicarea OUG 109/2011?

- Încă din a anul 2014, Sindicatul Garantare a solicitat Ministerului Finantelor Publice (în calitate de reprezentant al statului român în Adunarea Generală a Acţionarilor) punerea în aplicare a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Comentarii

G.
teme recurente
Site-ul Bancherul.ro a manifestat permanent un apetit particular pentru scandal, barfa, calomnii, opinii personale de pe margine si, nu de putine ori, dezinformari crase. Opinii personale, metafore si epitete ad-hoc au stat la baza “jurnalismului profesionist” a site-ului in perioada 2012-2014 – cand, redactorul, si-a dezvoltat vocatia sa adevarata: reclamatiile clientilor retail la adresa sistemului bancar. Nimic nou despre “eroul” si, mai apoi, “haiducul” Piperea? Vreun pamflet nou despre BNR?

Sharamet
VIN INAPOI SI FURAM IAR
Stimate domnule/doamna jurmanlist/a ma intreb oare cat ai incasat sa scrii mizeriile astea? e deranj mare vad cand fosta camarila a lu nenea saramet este trimisa in penal...pai nu-i nimic poate asa mai aflam si noi de un autodenunt..poate ne bucuram si noi de confiscarea averii de la snagov a lu nenea asta care ave comision standard 5% ca restul pana la 8-10% era mancat de trepadusii carrora le tataie funduletul ca au sesizari penale...si latra la luna doar doar cineva-i baga in seama... Vai..dar ce intorsatura de cand a venit aceasta Ciornei..hotii nu mai fac bani si culmea...se mai duc si sa dea cu subsemnatul pe la parchet...eu sincer sper sa fie DIICOT ca sunteti un mare grup infractional organizat Ne bucuram ca acesti "mari profesionisti" care predau lectii de tepe tuturor infractorilor cu 4 clase au fost indepartati din cadrul FNGCIMM

cititor
Un produs depasit
Garantiile acordate de catre FNGCIMM IMM-urilor au reprezentat vreodata si altceva decat un sprijin acordat bancilor ca sa poata plasa credite fara probleme unor clienti care altfel n-ar fi putut si n-ar fi trebuit in vecii vecilor sa fie beneficiari ai respectivelor credite ? Ne spune cineva cate dintre sumele garantate de FNGCIMM s-au dus pe apa Sambetei ? Sau cate dintre acestea au fost recuperate ? Cred insa ca vina nu-i nici a fostilor, nici ai actualilor sefi si conducatori ai FNGCIMM; vina apartine zic eu in totalitate ministerului finantelor in calitatea sa de actionar unic si reprezentant al statului. Daca acesta nu se implica (dovada situatia prezentata), de ce si-ar face altii probleme ?

Cristi
Fngcimm
Pentru Sharamet: Silvia, tu esti?

pt comentatori
Cititi articolul mai intii
cititi articolul - nu este despre "furat" sau fosta conducere - este despreproasta administrare a fondurilor statului - sindicatul nu are nimic de-a face cu "fosta conducere' ! Articolul e bun si la obiect : Sindicatele....aia, aia...atit nu mai comentati cai verzi pe pereti - este clar ca actualul govern nu are oameni pregatiti in nici-un domeniu !

Inca angajat fngcimm
Lehamita..
replica Fondului a intarziat sa apara asta fiind dovada clara ca Sindicatul stie ce spune. Ganditi va ca afirmatiilor lor cu singuranta pot fi dovedite de cifre iar ei au acces la acele cifre.

Cititor Fidel
Felicitari pentru articol
Daca la un articol atat de tehnic ati reusit sa starniti si reactii atat de mizerabile, inseamna ca v-ati facut treaba foarte bine. Felicitari si continuati tot asa! Sunt sigur ca societatea noastra se vindeca si nu va mai permite unei asemenea incompetente sa acceada intr-o pozitie de o asemenea importanta.

gigi fleandure
Un agajat
KKKKT, a se abserva cei multipli de "K", totul e de a "mulge vaca", si din stanga si din drepta, ce inseamna "garantare": daca tu nu ai cu ce sa garantezi creditul, statu' cica are "incredere", ca nu degeaba te impoziteaza cu aproximativ 40% (venit si profit) pe ce produci, dar vede in tine o afacere profitabila, asadar, dupa normele "europene" te garanteaza pentru un procent intre 1.5 si 3-4% din suma creditata . De fapt ii doare in c*r ca tu ai dat faliment, pentru ca garantia iti este imputata de FNGCIMM, care face o chestie templiera, respectiv, nu numai ca nu te ajuta cu nimic, da se interpune in dreptul rulajelor, si nicidecum nu actioneaza ca o societate de asigurare/reasigurare, ceea ce ar fi si trebuit sa fie, un filtru suplimentar, o garantie bancara nerambursabila, un stimulent pentru IMM-urilor. Chiar si asa, FNGCIMM a fost profitabila ani de zile pentru bugetul de stat, care, sub un bun management in perioada 2003-2012 a echilibrat major criza economica din 2008 si a implementat programe sociale precum Prima Casa. Retineti, sunt mii de contracte doar de Prima Casa de pe urma carora FNGCIMM castiga cel putin aprox 300 EURO anual... Haideti sa nu ne ascundem dupa deget... unica institutie valoroasa pentru statul roman a intrat in declin in ultimii 2 ani din cauza hotiilor anterioare si angajatii care se fac vinovati? Ei ai urmat normele, legea si protocoalele cu bancile. Sa-i bagi acum in procese penale cand de fapt habar nu ai ce inseamna o "garantie"? Da, la asta s-a ajuns... conducerea si tot staf-ul nou... habar nu au ce e aia o garantie... si ce presupune neplata ei, intrati si chemati inopinant un consilier al presedintelui Silvia Cironei si o sa va convingeti! Sper sa ma tina Dumnezeu sa mai pot lucra aici ca oricum de 2 ani de zile am depasit norma de lucru, pentru voi, care si-au dorit o casa, prestand ore suplimentare neplatitate... dar cu siguranta sunt un incompetent si HOT! Sa-ti fie rusine @Saramet, oricine ai fi !!!

Teodosie Constantinescuqq
Hotii to hoti raman
Daca e adevarat ce spune @gigi... nu sunteti decat niste camatari cu acte iar tu ..... @sharamet furi acum pentru cine trebuie acum, nu?

alt_cititor
Pentru Teodosie C.
Si eu mai inteleg ceva : ca toti cei din consiliile de administratie (sau de supraveghere, ce o avea FNGCIMM) au luat luna de luna zeci (daca nu sute) de milioane lei (vechi) si i-a durut in cot de situatia reala de acolo (asta presupunand ca au cunoscut-o, ceea ce ma indoiesc). De fapt, cred ca abundenta asta de institutii de binefacere gen FNGCIMM are ca scop principal asigurarea de multe, cat mai multe locuri in CA-uri si CS-uri.

Rizea
Clica hotilor este :
Pt sharamet - CLICA DE HOTI ESTE CLICA LUI VOICULESCU , DIN CARE FACE PARTE SI CIORNEI - CA DOVADA, SEFUL CLICII (VOICULESCU) ESTE CONDAMNAT SI "INTERNAT" IN PENITENCIAR - CLICA HOTILOR ESTE FORMATA DIN : SILVIA CIORNEI (???!!!!)– George TURTOI , Razvan VULCANESCU, Anca Laura IONESCU, George BREZOI , Catalin OLTEANU, George-Aurel MIRCEA, Alina CAZANACLI , Costin POPESCU , Marius SAVU - Toti membri PC in vremea lui dan voiculescu, gasca copiilor securistilor de la Viromet/I.C.Dunarea/Crescent/ firmele lui Pogonaru casatorit cu fata generalului chitac - condamnat si el pentru crime la adresa Romanilor !!! din care si Ciornei cel batrin (tatal) via uzinele 1mai Ploiesti - facea parte.

totuncititor
dl/dna Rizea
Nu cred ca cei enumerati sunt hoti in acceptiunea cuvantului (altfel i-am fi vazut pe la DNA - sper, cu toate ca temuta institutie pare a sta deoparte de activitatea societatilor de tipul FNGCIMM). Cred insa ca precum si altii, sunt in stare sa vanda oricate brasoave despre importanta si utilitatea activitatii lor (cazuta de mult in desuetudine) ca sa fie mentinuti in niste posturi aberant remunerate si daca se poate, sa mai primeasca niscaiva infuzii de capital de la buget.

pt.totuncititor
De la Rizea
Cei enumerati l-au ajutat pe voiculescu sa "cistige" cei 10 ani de puscarie - ai auzit de complictate la infractiuni ??????? - cei enumerate au fost si cred ca inca mai sunt in conducerea PC (sau mai nou ALDE) Silvia Ciornei = vicepresedinte executiv PC conform sitului partidului - deci : cele spuse mai sus se sustin - o clica de hoti si delapidatori a fost numita la conducerea unei institutii financiare - trebuie sa recunosc ca, este o performanta deosebita, demna de cei care guverneaza Romania in aceste zile !

incepe...
de aici o ia si pe \"silvica\"
Directorul Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, Nicolae Romeo Florin, a sosit la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiat de procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Romeo Florin a fost citat în calitate de suspect într-un dosar care vizează fapte de corupţie, el venind la DNA însoţit de avocat....este in consiliul de administratie FNG !!!

DE RETINUT
Vecinii si sustinerea silviei ciornei
Vecinii si "SUSTINEREA" Siviei Ciornei - 33.Tanase Joita Procuror general al Romaniei, a fost reprezentant al Romaniei la CEDO-Strasbourg unde mii de dosare ale cetatenilor Romani sunt respinse de CEDO, este chemat in Romania in 2005, Bd. Unirii nr. 68, scara 2. 34.Serban Valeca Ministru Cercetarii Bd. Unirii nr. 68, scara 2. 35.Georgiu Gingaras Ministru Tineretului si Sportului Bd. Unirii nr. 68, scara 2. 36.SILVIA CIORNEI !!!!!!!!! Presedintele Agentiei nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, membru PUR inlocuita de Adrian Nastase cu Eugen Ovidiu Chirovici, membru PUR si MARE MAISTRU AL MARII LOJI NATIONALE din Romania pentru care in aprilie 2004 Adrian Nastase stabileste ca MASONERIA este de utilitate publica si prin HOTARAREA DE GUVERN NR. 561/2004 ii confera acestei organizatii oculte- sataniste-criminale internationala (asasinarea lui KENNEDY prin soferul sau mason, ANNA LINDH pentru ca s-a opus ca EURO sa devina moneda Nationala a Suediei si alti) o serie de drepturi, dar cel mai important este dreptul preferential la resurse provenite din bugetul de stat si din bugetele locale, Bd. Unirii nr. 68, scara 2 37.Constantin Sava Secretarul General al Senatului Bd. Unirii nr. 68, scara 2 38.Traian Gherasim fost procuror general adjunct, demis impreuna cu Tuculeanu, ulterior avansat la Curtea Suprema de justitie, Bd. Unirii nr. 68, scara 2 39.Gavrila Nicolae Bd. Unirii nr. 68, scara 2 40.Fardinand Nagy Bd. Unirii nr. 68, scara 2 41.Ileana Vasile Ozun Bd. Unirii nr. 68, scara 2



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

 



 

Ultimele Comentarii