BANCI | Interviu

Seful NBG, Apostolos Tamvakakis: Fuziunea bancilor grecesti, singura cale de a salva sistemul bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-07 21:37

Fuziunile reprezintă singura cale de a reconstrui sistemul bancar elen impovarat de datorii, a declarat Apostolos Tamvakakis, directorul general al National Bank of Greece (NBG), cea mai mare bancă din Grecia, prezenta in Romania prin Banca Romaneasca.

"Fuziunile sunt o strada cu sens unic pentru restabilirea increderii in sistemul bancar. Tara are nevoie de banci puternice, care sa ramana banci grecesti", a spus Tamvakakis, citat de Reuters.

"Restructurarea datoriilor (haircut), a adaugat acesta, nu reprezinta o optiune pentru ca ar insemna distrugerea tarii, aruncand-o cu decenii in urma. Astfel de discutii nu fac bine". "Ceea ce trebuie sa facem este sa ne dublam eforturile pentru a atinge tintele ajustarii fiscale si sa reformam economia tarii", a mentionat Tamvakakis.

Guvernul de la Atena face presiuni asupra băncilor pentru a fuziona, acestea avand un acces limitat pe piata pentru a obtine finantari, din cauza crizei datoriilor statului grec.

Oferta surpriza a NBG pentru preluarea Alpha Bank la inceputul acestui an a revigorat pretul actiunilor institutiei listate la bursa, insa discutiile au esuat, Alpha respingand oferta.

Piraeus Bank SA, a patra bancă din Grecia, a abandonat, la randul sau, anul trecut, oferta de a cumpăra două bănci de stat mai mici deoarece nu a obţinut nici un răspuns de la guvern.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii