BANCI | Interviu

Robert Rekkers: Dobanzile ar trebui sa revina la niveluri mai reduse saptamana viitoare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-23 13:53

Dobânzile din piaţa monetară ar trebui să revină săptămâna viitoare la niveluri mai scăzute, în condiţiile în care începe o nouă perioadă de constituire a rezervelor minime obligatorii, se încheie plăţile de taxe şi urmează şedinţa de politică monetară a BNR, a spus joi directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

"A fost o perioadă foarte volatilă. Dobânzile sunt într-adevăr foarte ridicate pe piaţa interbancară, însă mă aştept ca săptămâna viitoare situaţia să se mai calmeze. În plus, urmează şi şedinţa BNR", a spus joi directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers, fără a spune la ce decizii ale băncii centrale se aşteaptă.

El a precizat ca presiunile asupra dobanzilor au fost influentate si de termenul de constituire a rezervelor minime obligatorii de astazi precum si de plata contributiilor trimestriale la bugetul de stat.

Începând de la sfârşitul săptămânii trecute, piaţa monetară interbancară românească a fost marcată de un salt al dobânzilor până la niveluri foarte ridicate, care au depăşţit în unele cazuri 100% pe an, în condiţiile în care unele bănci din piaţă afişau cotaţii la dobânzi chiar de 500-600%.

Declaraţia lui Rekkers a fost făcută în cadrul conferinţei de presă de semnare a acordului pentru o facilitate de credit în valoare de 102,5 milioane euro acordată BT printr-un împrumut sindicalizat aranjat de IFC.

Creditul de la IFC este în valoare de 30 milioane euro, iar ceilalţi iniţiatori mandataţi pentru acordarea împrumutului sunt Commerzbank, Landesbank Berlin AG, Mashreqbank, Raiffeisen Zentralbank, Unicredit Bank Austria şi Wachovia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii