BANCI | Stirea Zilei

Restantele la credite au crescut cu 2 miliarde de lei in primul trimestru din 2013

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-05-07 23:04

Restantele la creditele acordate de banci persoanelor fizice si firmelor au crescut cu 1,87 miliarde lei in primul trimestru al acestui an, pana la un total de 29,5 miliarde lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit de la BNR, unde bancile raporteaza creditele mai mari de 20.000 de lei (in jur de 4.000 de euro), reprezentand peste 90% din volumul total de imprumuturi. Comparativ, in trimestrul anterior, volumul restantelor se majorase cu 1,17 miliarde lei.

In functie de numarul de zile de intarziere, restantele de peste 30 de zile (tip C), care se raporteaza la Biroul de Credit, au ajuns la aproape 1,3 miliarde lei, fata de 829 milioane la finalul anului trecut. Cele mai multe restante au intarzieri de peste 90 de zile (tip E), pentru care bancile incep executarea silita, au atins suma de 26,4 miliarde lei, fata de 25,1 miliarde in decembrie 2012.

Ponderea sumelor restante in total sume datorate este de 11,31% la finalul lunii martie 2013, faa de 10,52% in decembrie 2012.

Un numar total de 923.707 de persoane fizice si firme aveau datorii la banci la sfarsitul lunii martie, dintre care 235.407 sunt restantieri (cu intarzieri de cel putin o zi la rambursarea imprumuturilor), mai multi cu 3.891 decat erau la finalul anului trecut.

Un numar de 2.238 de firme cliente ale bancilor erau in insolventa la finalul primului trimestru, acestea avand credite de rambursat in valoare de aproape 10 miliarde de lei, dintre care sumele restante se ridicau la 7,1 miliarde lei. La acestea se adauga 2.025 de firme in faliment, cu sume restante de 1,7 miliarde lei.

Comentarii

inginer
Nu asa se fac graficele
Graficele astea trebuiau sa aibe axe absolute. Folosind axe relative, nu poti stabili adevarata scara a problemei, ci doar directia variatiei, pe care o puteam ghici citind doar articolul.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii