BANCI | Interviu

Rasvan Radu, UniCredit Tiriac Bank: Unele banci ar putea pleca din Romania, pentru ca piata a devenit prea mica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-18 00:14

Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, considera ca nu este exclus ca unele banci mici din Romania, care nu dispun de o masa critica de clienti si nu sunt pecializate pe o anumita nisa de piata, sa plece din Romania si sa se concentreze spre alte tari din regiune. El a preciaza ca actualul volum de business al pietei romanesti a devenit prea mic pentru a sustine activitatea tuturor bancilor active in prezent.

,,Ma astept in primul rand sa existe o mai mare specializare. Pentru ca acum toate fac de toate. Orice banca, indiferent de marime, este banca universala, ceea ce este destul de dificil de suportat intr-o piata mica. In al doilea rand, da, ma astept ca anumite institutii sa considere ca sunt prea mici pentru aceasta piata si sa se concentreze catre regiuni unde au o prezenta mai importanta. Pentru ca nu au masa critica. Toti sperau sa poata crea masa critica atunci cand economia crestea, dar acum, cand economia este plafonata, nu poti crea masa critica", a declarat Rasvan Radu.

El apreciaza, pe de alta parte, ca profitabilitatea sistemului bancar va continua sa scada in acest an din cauza costurilor de functionare tot mai ridicate, dupa ce anul trecut pierderile au fost cauzate in principal de provizioane.

,,Ma astept ca profitabilitatea in sistemul bancar sa scada. Exista costuri de reglementare care sunt din ce in ce mai mari, exista riscuri care sunt in continuare ridicate in Romania fata de toate tarile din regiune si exista o cerere redusa", a afirmat Radu.

El considera ca solutia consta in renegocierea contractelor, plafonarea cresterii salariilor si o analiza privind profitabilitatea unitatilor bancare.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa.

UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 544.000 clienti.

În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii