BANCI | Interviu

Raiffeisen Bank a anulat finantarea unor proiecte imobiliare de 600 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-19 12:14

Raiffeisen Bank va renunţa la finanţarea proiectelor imobiliare în România anul acesta şi în 2009, dacă nu va observa îmbunătăţirea condiţiilor pieţei, în prezent stopând şi proiectele pe care le avea în pregătire în vară, a spus, pentru NewsIn, prim-vicepreşedintele băncii, Marinel Burduja (foto).

Banca a anulat finanţările proiectelor imobiliare pe care le plănuia la finalul acestei veri, în valoare de 600 de milioane euro. Portofoliul de credite pe acest segment al băncii a rămas la nivelul de la sfârşitul verii, de 400 milioane euro, a spus Burduja.

"Atâta timp cât nu mai există cerere la fel de mare, nici Raiffeisen Bank nu mai finanţează. Am ales să rămânem la proiectele pe care le-am aprobat deja", a adăugat prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank România.

Totodată, Burduja spune că investiţiile în proiectele imobiliare nu mai sunt o prioritate pentru Raiffeisen Bank nici în 2009.

"Vom finaliza aceste investiţii aprobate, dar nu începem alte proiecte nici anul viitor, dacă actualele condiţii din piaţă nu se vor îmbunătăţi. Am putea finanţa dacă va fi o cerere mai mare, însă vom fi prudenţi", a spus Burduja.

În cadrul conferinţei România Top 100 din 12 noiembrie, Marinel Burduja a spus că unele bănci-mamă au redus liniile de finanţare pe termen mediu şi lung, însă în ce priveşte finanţările pe termen scurt, băncile nu se confruntă cu probleme.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank spune că banca a anticipat "în urmă cu şase luni că economia românească şi mai ales sectorul imobiliar au un potenţial însemnat de criză" şi a păstrat o atitudine "extrem de conservatoare".

"Ne-am ferit de proiectele mari, cu probleme de distribuţie, şi ne-am îndreptat spre suprafeţe comerciale sau clădiri de birouri. Am investit şi în proiecte rezidenţiale, însă în momentul finanţării apartamentele respective erau, în mare parte, vândute", a mai spus Burduja pentru NewsIn.

În prezent, finanţările băncii îndreptate spre proiecte imobiliare reprezintă aproximativ 20% din portofoliul de credite, iar din acestea, 60% sunt investiţii în suprafeţe comerciale sau clădiri de birouri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii