BANCI | Interviu

Popa, BNR: Nu este cazul sa adoptam masuri de protejare a populatiei care detine credite in franci elvetieni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-15 13:51

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, considera ca Romania nu ar trebui sa adopte masuri de protejare a cllientilor care detin credite in franci elvetieni, dupa modelul Ungariei.

"Avem cu totul altă situaţie decât cea din Ungaria. Populaţia deţine foarte puţine credite în monede non euro. Din creditul în valută în total în economie avem cam 9% credite în franci elveţieni, iar pentru populaţie cifra este 14% daca imi amintesc. Multe dintre aceste credite s-au refinanţat în euro sau se pot refinanţa," a precizat viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

Viceguvernatorul spune că modelul Ungariei de stabilire a unui curs fix pentru creditele în moneda exotica nu este foarte clar în ce priveşte acoperirea riscurilor.

"Să spunem aşa diferenţele de curs de cine vor fi acoperite: dacă va fi o presiune fiscală, sau dincontră se va apela la reducerea în plus a marjelor de profit ale instituţiilor de credit ceea ce s-a realizat prin taxa impusă acolo acum ceva timp," a adăugat Popa.

Viceguvernatorul spune ca românii fac eforturi pentru a plăti la timp creditele ipotecare, iar procentul de neplată este unul redus.

Comentarii

Dana
Marea momeala !
Oare pe ce lume traieste domnul viceguvernator Popa cand face astfel de afirmatii ? I-a sa traisca si dansul dintr-un venit net de 1400 ron din care suma de 925 ron merge ( la cursul de acum) la creditul ipotecar ! Sunt sigura ca nu ar fi un bun platnic oricat de mare efort ar face . Bine ca in 2007 ne-au fluturat pe sub nas ofertele de credit in chf si acum se fac ca ploua !

Dana
rectificare
ia fara cratima ... am scris sub impulsul de moment si n-am fot atenta la gramatica ... scuze !



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii