BANCI | Interviu

Murat Atay, GarantiBank: Vrem sa ajungem in topul primelor 10 banci romanesti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-13 10:20

Garanti Bank isi propune sa ajunga intre primele zece banci romanesti in functie de valoarea activelor intr-un interval de doi-trei ani, prin crestere organica, in prezent banca fiind pe locul 14 dupa cota de piata in functie de active, spune Murat Atay, directorul general al grupului Garanti din Romania.

Banca vizeaza pentru 2011 cresterea creditelor cu 30%, dezvoltarea nivelului activelor cu 20% si majorarea depozitelor cu 25%. ,,In acest an, princi­palele motoare ale creditarii vor fi sec­to­rul corporate, inclusiv IMM-urile, si cardurile de credit”, a spus Atay.

Acesta a adaugat ca subsidiara din Romania a Garanti Bank este singura orientata catre toate segmentele de business-retail, IMM, corporate, cele din Olanda si Rusia fiind dedicate sectorului corporate. ,,Acesta este motivul principal pentru sprijinul constant pe care il primim de la banca-mama”, a adaugat Murat Atay.

Banca a anuntat ca a inregistrat un profit de 2,4 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an (conform standardelor IFRS), continuindu-si astfel cresterea constanta din ultimii patru ani.

In linie cu strategia de consolidare a pozitiei de banca universala locala, Garanti Bank a atins un nivel al activelor de 1,5 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie 2011.

Portofoliul de credite acordate de banca a crescut la 835 milioane de euro, iar depozitele au atins 470 milioane de euro in aceeasi perioada. Numarul cardurilor de debit si de credit a depasit 200.000.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii