BANCI | Ultima Ora

Mugur Isarescu spune ca BNR este bine pozitionata pentru a face fata unei eventuale crize politice si dispune de rezerve de cadre pentru un guvern tehnocrat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-05 17:25

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca banca centrala este bine pozitionata si detine resurse pentru a face fata unor efecte negative provocate de instabilitatea politica sau de o eventuala criza in viitor, in contextul in care guvernul si-a dat demisia la presiunea strazii, in urma dramei de la clubul Colectiv.

Intrebat, astazi, in cadrul briefing-ului de presa organizat dupa anuntul BNR privind mentinerea la 1,75% a dobanzii de politica monetara, precum si a rezervelor minime obligatorii, ce efecte ar putea avea criza politica asupra economiei, Isarescu a raspuns:

„Efectele vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si de deciziile pe care le va lua. In prezent, situatia macroeconomica pe care noi o monitorizam si de care raspundem este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si, inclusiv prin deciziile de astazi, dar si prin prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat acel camp de actiune si pozitionare pentru a face fata unor situatii, sa spunem mai dificile”.

Intrebat daca BNR este dispusa sa contribuie cu specialisti la formarea unui eventual guvern tehnocrat, cum s-a intamplat si in trecut (prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a fost o perioada ministru de Finante in guvernul Ponta iar consilierul guvernatorului, Lucian Croitoru, a mai fost nominalizat, dar fara succes, pentru a deveni premier), Mugur Isarescu a rapuns: „Avem rezerve de cadre aici”.

Printre "cadrele" cunoscute de la BNR se mai afla reprezentantul PNL in CA-ul BNR, Bogdan Olteanu, precum si fostul ministru al Bugetului in cabinetul Ponta, Liviu Voinea.

Cei peste 30.000 de protestatari de aseara din Bucuresti au cerut eliminarea politicienilor corupti iar multi au sugerat un guvern tehnocrat, solicitari de care presedintele Iohannis a declarat astazi ca va tine cont.

De altfel, presedintele a spus ca va invita maine la Controceni, in premiera, si un grup de reprezentanti ai societatii civile si ai „strazii” pentru a-i consulta inainte de numirea unui nou guvern.

Comentarii

George
Da, dar nu voi
Asa este, strada nu mai vrea politicieni corupti sa conduca tara, dar nici bancheri care ne-au vandut strainilor si chilotii de pe noi. Mugurele tata, du-te la Dragasani sa prasesti via, lasa-ne ca ne-ai supt tara pana ai secatuit-o. Actuala nemultumire a oamenilor se datoreaza in mare parte politicilor de exterminare a romanilor dirijate din umbra de tatuca Isarescu.

PSD
nu DA ce ?
mare fraier ... cine te-o postit :)



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii