BANCI | Interviu

Laszlo Diosi: OTP Bank Romania nu este de vanzare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-09-23 14:39

Laszlo Diosi, directorul executiv al OTP Bank Romania, infirma zvonul conform caruia grupul OTP Bank ar putea vinde subsidiara din Romania, in cazul in care aceasta nu reuseste sa treaca pe profit.

OTP Bank Romania nu este de vanzare, in conditiile in care grupul OTP vizeaza cresterea, in principal, pe pietele romaneasca, ruseasca si ucraineana, iar subsidiara din Romania va trece pe profit in acest an, a declarat acesta pentru NewsIn.

Romania este, alaturi de Rusia si Ucraina, una dintre pietele pe care OTP Bank vrea sa isi concentreze extinderea, insa strategia bancii pentru urmatorii ani vizeaza mai mult profitabilitatea si stabilitatea decat acumularea de cota de piata, a mai spus Diosi.

Activele bancii valorau la finalul lunii iunie, aproximativ 1,42 miliarde euro, crescand cu 46,6%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest nivel corespunde unei cote de piata de 1,3%.

Volumul total al creditelor a crescut cu 54,4% in primele sase luni din acest an fata de iunie 2007, pana la 249,7 miliarde forinti (984 milioane euro). Imprumuturile catre companii au avansat cu 38,4% in intervalul iunie 2007 - iunie 2008, pana la 111,6 miliarde forinti (439,7 milioane euro).

Depozitele atrase de OTP Bank de la clienti au ajuns la 75,13 miliarde forinti (296 milioane euro) la 30 iunie 2008, in crestere cu 47,8% fata de prima jumatate a anului trecut, insa in scadere cu 3% fata de primul trimestru din 2008. Pe segmentul pentru populatie, depozitele bancii au avansat cu 53,3% in acelasi interval, in timp ce pe partea pentru companii, volumul depozitelor a crescut cu 41,9% din iunie 2007 pana in iunie 2008.

Laszlo Diosi subliniaza ca pentru prima data de la infiintarea OTP Bank, dupa semestrul 1 al acestui an, raportul intre costuri si venituri ale bancii a coborat sub 100%. Acest raportul intre cheltuieli si venituri a avansat cu 50,8% fata de intervalul similar din 2007, ajungand la 95,9%. In plus, banca a deschis recent unitatea cu numarul 105, la Giurgiu si planuieste deschiderea a inca doua unitati, pana in martie 2009.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii