BANCI | Ultima Ora

Doi bulgari au clonat carduri folosite la ATM-urile din Constanta, de pe care au furat 1 milion de lei prin retrageri tocmai in Indonezia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-17 09:53

DIICOT anunta ca doi bulgari au reusit sa copieze datele de pe banda magnetica a mai multor carduri utilizate la ATM-urile din Constanta, au clonat ulterior cardurile, de pe care au retras 1 milion de lei, tocmai la bancomate din Indonezia, Malaezia si Republica Dominicana.

Trebuie sa stiti ca daca vi se intampla sa vi se cloneze cardul si sa vi se fure banii de pe acesta, banca este obligata sa va despagubeasca.

De aceea, este recomandabil sa verificati, cel putin o data pe luna, extrasul de cont aferent cardului, pentru a depista eventuale plati neautorizate, adica pe care nu le-ati realizat.

Unele banci ofera si servicii de alerte prin SMS sau prin e-mail atunci cand realizati tranzactii cu cardul, astfel ca in momentul aparitiei unei plati de care nu stiti, alertati imediat banca pentru a bloca cardul.

Comunicatul DIICOT: "Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa procurorii D.I.I.C.O.T. cercetează doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea de instrumente electronice de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au prins în flagrant doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor.

Din cercetări a rezultat că, cei doi, în perioada iulie 2014- februarie 2015, ar fi montat la mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare. Datele ar fi fost predate ulterior, altor cetăţeni bulgari, pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, cauzând un prejudiciu de 1.000.000 de lei.

Persoanele depistate a fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a formulat propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plata electronică (Art. 311 alin. 2 din Codul Penal), accesul ilegal la un sistem informatic (Art. 360 din Codul Penal), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (Art. 250 alin.1 din Codul penal) şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (Art.365 alin.1 din Codul Penal)."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

Legea plafonarii dobanzilor la creditele IFN, trimisa la Curtea Constitutionala

Legea plafonarii dobanzilor la creditele acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN), adoptata de Parlament in 26 martie 2024, a fost trimisa la Curtea Constitutionala, la solicitarea partidului USD, care considera ca IFN-urile sunt discriminate fata de detalii

CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

 



 

Ultimele Comentarii