BANCI | Stirea Zilei

Comitetului pentru Stabilitate Financiara: Impactul crizei asupra sistemului financiar romanesc a fost relativ limitat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-16 18:55

La data de 16 februarie 2009 a avut loc şedinţa ordinară a Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară (CNSF), se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

La întâlnire au participat dl. Gheorghe Pogea, Ministrul Finanţelor Publice, dl. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, dna. Gabriela Anghelache, Preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, dna. Angela Toncescu, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi dl. Mircea Oancea, Preşedintele al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Membrii CNSF au analizat situaţia curentă a sistemului financiar românesc din perspectiva evaluării impactului potenţial al crizei financiare internaţionale asupra instituţiilor, pieţelor şi infrastructurii financiare, precum şi asupra economiei reale.

Concluziile evaluării indică faptul că, până în prezent, impactul crizei financiare globale asupra sistemului financiar românesc (inclusiv pe componentele sale) a fost relativ limitat.

Totodată, autorităţile de supraveghere ale sectoarelor pieţei financiare şi Ministerul Finanţelor Publice au stabilit că vor întări evaluarea preventivă pentru a identifica cele mai adecvate pachete de măsuri în vederea diminuării potenţialelor efecte negative ale crizei globale asupra sistemului financiar românesc şi economiei naţionale.

Reamintim că CNSF a fost înfiinţat în anul 2007 în vederea alinierii României la cerinţele Uniunii Europene referitoare la managementul crizelor financiare, care constau, printre altele, în crearea la nivelul fiecărui stat membru al Uniunii Europene a unui comitet naţional permanent, cu participarea tuturor autorităţilor de supraveghere a sectoarelor sistemului financiar şi a ministerului finanţelor.

Dl. Mugur Isărescu, Guvernator al BNR a fost reales Preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară pentru un nou mandat de un an. Următoarea şedinţă ordinară a CNSF va avea loc în ultima săptămână a lunii martie 2009.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii