BANCI | Stirea Zilei

Ce trebuie sa stii despre creditul de refinantare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-27 08:36

- In primul rand trebuie sa stii ca nu vei primi banii în mod direct, creditul de refinanţare fiind destinat rambursării integrale a celui în derulare; există un singur caz în care poţi primi o parte din credit, respectiv în situaţia în care prin creditul de refinanţare obţii o sumă suplimentară celei contractate iniţial.

- Refinanţarea unui credit ce presupune existenţa unei ipoteci asupra unui bun imobil poate implica existenţa şi plata unor taxe notariale de transfer al ipotecii, e spune in Ghidul de investitii imobiliare realizat de BCR.

- Poţi beneficia de condiţii mai avantajoase faţă de oferta curentă.

- Refinanţarea creditului/creditelor în derulare are la bază o decizie al cărei scop final este diminuarea costurilor actuale cu ratele de credit, compensând inclusiv efortul financiar depus în acest sens.

- Protejează-ţi investiţia şi pe cei dragi cu Planul de protecţie a veniturilor! În viaţă există situaţii pe care nu le putem controla, anticipa şi în faţa cărora devenim vulnerabili. Pot apărea oricând momente nefericite ce ne pot influenţa veniturile şi implicit capacitatea de rambursare a creditului: şomaj, incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces.

- Pentru a-ţi proteja achiziţia făcută cu ajutorul creditului bancar şi să fii la adăpost, atât tu, cât şi cei dragi, poţi opta pentru încheierea unui certificat de asigurare complexă, plătind un cost lunar. Acesta oferă garanţia că, în cazul pierderii locului de muncă, îmbolnăvire, incapacitate de muncă etc. creditul nu devine o povară pentru familie, societatea de asigurări preluând plata datoriilor tale către bancă.

- În cazul creditelor destinate realizării de investiţii imobiliare, asigurarea locuinţei ce constituie garanţia creditului este obligatorie pe toată perioada de creditare şi poate fi încheiată cu orice societate de asigurări agreată de bancă.

- Analizează cu atenţie ofertele de finanţare: există bănci care oferă gratuit această asigurare, pentru ca tu să te bucuri liniştit de locuinţa achiziţionată. Nu uita însă de asigurarea obligatorie! Aceasta trebuie încheiată şi reînnoită periodic, dacă prevederile legale cer acest lucru.

- În cazul în care cumperi un apartament care are deja o asigurare obligatorie încheiată trebuie să notifici acest lucru societăţii care a emis poliţa, care va întocmi un act adiţional cu datele tale de identificare. Asigurarea va rămâne valabilă până la data expirării celei eliberate fostului proprietar. Totodată, există posibilitatea de a încheia o poliţă de asigurare facultativă care acoperă cele 3 riscuri şi, astfel, nu va mai trebui să închei şi poliţa de asigurare obligatorie.

- Citeşte cu atenţie în contractul de credit termenii şi condiţiile de acordare a împrumutului. Adresează întrebări consilierului client în legătură cu termenii şi clauzele pe care nu le înţelegi în totalitate. Nu uita că tu garantezi creditul cu o casă şi rişti să o pierzi în momentul în care nu mai poţi plăti ratele.

- Achită la timp ratele la credit. În cazul în care întâmpini dificultăţi financiare, adresează-te băncii care ţi-a acordat împrumutul pentru găsirea unei soluţii personalizate, care să te ajute să depăşeşti perioada dificilă. Soluţiile oferite de bănci vizează rescadenţarea sau reeşalonarea creditelor în derulare.

- Informează banca asupra oricărei modificări intervenite în datele tale de identificare (ex: schimbare domiciliu, număr de telefon, e-mail etc.) pentru a putea primi informaţii legate de derularea creditului (modificări de dobândă, reamintire dată scadentă şi suma de plată a ratei)

Comentarii

marcel
refinantare
am credite l a 4 banci cu risc maxim vreau sa le acit pe toate sa ramin cu una venitu pe fam este de 2400 ce sfat imi dati reusesc la vreo banca



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii