Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Banca Transilvania amana ratele la credite si pentru clientii cu restante, dar nu mai vechi de 1 martie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-10 14:47

Banca Transilvania amana ratele la credite si clientilor afectati de coronavirus care au restante neplatite, dar nu mai vechi de 1 martie, desi OUG 37/2020 prevede ca de amanare pot beneficia doar cei care sunt la zi cu plata ratelor, in momentul trimiterii cererii de amanare.

O alta decizie mai favorabila decat prevederile OUG 37/2020 pe care Banca Transilvania o va aplica este aceea ca nu va percepe dobanda la dobanda, in cazul creditelor de nevoi personale fara garantii.

OUG 37/2020 prevede ca dobanda acumulata pe perioada de suspendare de pana la noua luni se capitalizeaza (adauga) ulterior la soldul (valoarea) creditului, ceea ce inseamna ca se aplica dobanda la dobanda, cu exceptia creditelor ipotecare, unde dobanda se adauga la rata esalonat, pe o perioada de cinci ani.

In consecinta, ratele cresc, dupa perioada de amanare, la ambele tipuri de credite, chiar daca perioada de creditare se prelungeste cu echivalentul lunilor de amanare.

Rata nu ar creste doar daca toate componentele acesteia, atat principalul, cat si dobanzile, comisioanele si asigurarile, ar fi amanate prin prelungirea perioadei de creditare, adica daca ratele integrale ar fi mutate la finalul perioadei de creditare.

Alte banci mari, precum BCR, BRD, ING, Raiffeisen au decis sa implementeze intocmai OUG 37, atat in cazul creditelor ipotecare, cat si a restului creditelor.

Comunicatul Bancii Transilvania:

Banca Transilvania anunţă noile măsuri de susţinere a clienţior persoane fizice

Context:

 Banca Transilvania este prima bancă din România care a anunţat, înca din 14 martie, măsuri de susţinere a clienţilor prin prelungirea perioadei de graţie la cardurile de credit şi posibilitatea amânării a până la 3 rate pentru creditele  mobiliare şi de consum.

 La fel, BT a fost prima bancă din România care a anunţat un cadru de măsuri imediate şi consistente pentru susţinerea IMM-urilor şi companiilor.

 Între timp, au apărut iniţiative din partea Guvernului României, binevenite şi salutate de BT, pentru introducerea unor măsuri uniforme pentru românii cu credite care sunt
afectaţi de contextul social şi economic actual.

 Măsurile propuse de Guvern s-au concretizat în normele de aplicare ale OUG 37/2020 privind amânarea ratelor la credite, publicate în această săptămână în Monitorul Oficial.

Astăzi, Banca Transilvania anunţă noul program de susţinere a clienţilor în această perioadă grea, venind şi cu o măsură suplimentară.

Noul program înlocuieşte programul care deja este în derulare.

Ca întotdeauna, Banca Transilvania pune clienţii pe primul plan.

Detalierea măsurilor BT pentru clienţii persoane fizice:

 Banca Transilvania oferă clienţilor afectaţi posibilitatea amânării ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

 Perioada de creditare va fi prelungită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligaţiilor de plată.

 Pentru creditele cu garanţii imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, conform Ordonanţei de urgenţă.

 Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile acumulate vor fi reeşalonate până la finalul noii maturităţi – prelungite – a creditului, BT alegând ca şi pentru aceste sume să aplice o rată a dobânzii egală cu 0%. Măsura este suplimentară cerinţelor legale aprobate de către Stat.

 În plus, banca va derula în paralel şi un program propriu, prin acelaşi mecanism, şi pentru clienţii care nu se încadrează în mod expres în prevederile OUG şi care nu au restanţe mai vechi de 1 martie a.c., dar nu le-au putut achita din cauza că au fost afectaţi de actualul context.

De asemenea, banca menţine perioada de graţie oferită la cardurile de credit, până la 25 mai a.c., aşa cum a fost anunţat în 14 martie a.c.

Pentru clienţi: care este primul pas pe care trebuie să îl facă

 Pentru a beneficia de măsurile BT, clienţii trebuie să depună o solicitare în decurs de cel mult 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă (30 martie a.c.), adică până în 14 mai a.c.

 Clienţii băncii care au apelat deja la o forma de susţinere BT, pot să solicite amânarea în baza Ordonanţei, caz în care li se va sista facilitatea curentă şi vor fi înrolaţi în noul program cu data noii cereri.

Cum pot solicita clienţii amânarea ratelor:

 Pe siteul BT;
 Prin aplicaţia BT Visual Help (apel la 0264 30 80 00 – accesarea linkului primit prin SMS - accesarea aplicaţiei/opţiune amânare rate), după care clienţii sunt contactaţi telefonic de bancă.
 Telefonic, la 0264 30 80 28 (echipa Customer Care BT).

Banca Transilvania va lua legătura cu clienţii pentru un răspuns în maxim 15 zile de la data primirii solicitării.

Taguri: BT  Banca Transilvania  amanare rate credite  

Comentarii

MARIUS CRISTIA PROCA
NU VOR SA-MI AMANE 3 RATE
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine ! aceeasi problema o am si eu ! Pe data de 23 Martie 2020 am facut solicitare de amanarea a 3 rate la Banca Transilvania ! Pe 25 Martie am fost sunat de cineva de la banca care se ocupa cu amanarea ratelor si mi-a spus sa astept sms sau email cu raspunsul daca se aproba sau nu amanarea ratelor. Mentionez ca i-am explicat doamnei ca sunt in somaj tehnic de 75% si daca se poate sa-mi aprobe pana pe data de 28 Martie ,data care este scadenta la credit cu rata in valoare de 800 ron . Nu am primit niciun raspuns,sms sau email cu raspunsul desi doamna mi-a spus ca in principiu nu ar trebui sa achit rata pe 28 martie. Pe data de 10 Aprilie ,mi-a intrat salariul la Banca Transilvania si robotul in mod automat mi-a sustras suma aferenta restantei ratei pe luna Martie. Am sunat cred ca de 50 de ori,aproape in fiecare zi la transilvania pentru un raspuns si toti de acolo mi-au raspuns sa astept.S-au facut 25 de zile si nimic. Am mai facut cred ca 4 solicitari de amanare a 3 rate si pe siteul bancii Transilvania si la fel nici un raspuns.Pe data de 15 Aprilie am fost sunat de cineva de la Transilvania spunandu-mi ca mi-a fost oprita restanta pe luna Martie fiindca nu m-i se aprobase cererea si mi-a solicitat sa fac o alta cerere,urmand a astepta inca 15 zile pentru a primi un raspuns! Va rog frumos,dati-mi un sfat,ce pot face,exista un site,o institutie unde pot face plangere ???? ...mai e putin si parca vad ca nu-mi aproba pana pe data de 28 Aprilie cand este scadenta ratei de 800 ron....si din 75% din salariu - rata ,nu stiu cum as mai putea intretine familia,avand si un copil mic de 5 ani !!! Ce pot face ?

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate Banca Transilvania
Stimate domnule Proca, am transmis la Banca Transilvania reclamatia dumneavoastra, in vederea solutionarii. Va rog sa reveniti la mine daca nu se rezolva: 0723292899 vasile.coman@bancherul.ro

Oros
Amânarea ratei
Bună ziu as avea mare nevoie de ajutor dacă se poate sa mi se am ane rata pana în luna septembrie pana as începe serviciu sunt în concediu de îngrijire a copilului și indemnizația este foarte mica și nu as avea posibilitate sa plătesc am și probleme de sănătate și am și o fetita de 1 an dacă se poate va rog sa ma ajutați?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19



La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

 



 

Ultimele Comentarii