Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-12 23:04

Unicredit Bank prezinta procedura privind amanarea ratelor la credite conform OUG 227/2020, intr-un text publicat pe site-ul bancii:

Informare solutii suspendare plati pentru persoane fizice conform OUG 37/2020, astfel cum a fost modificata prin OUG 227/2020:

Pentru ce tipuri de credite se aplica suspendarea platilor?

Suspendarea obligatiilor de plata fata de Banca, reprezentand rate de credit, dobanzi si comisioane (”suspendarea platilor”) se poate aplica pentru credite garantate cu ipoteca imobiliara, inclusiv Prima Casa, precum si pentru credite de consum.

Pentru ce perioada pot fi suspendate platile?

Suspendarea platilor se aplica pentru o perioada cuprinsa intre 1 luna si 9 luni, conform solicitarii tale, insa in situatia in care in anul 2020 ai mai beneficiat de o suspendare in baza OUG 37/2020, cea de-a doua perioada de suspendare se va acorda pe o durata calculata astfel incat durata totala a suspendarii sa nu depaseasca 9 luni cumulat (prima perioada de suspendare din 2020 + a doua perioada de suspendare din 2021 nu vor depasi 9 luni impreuna).

In cazul in care soliciti si prelungirea duratei creditului, aceasta nu poate fi mai mare decat durata suspendarii, iar noua maturitate nu va putea sa depaseasca varsta maxima admisa conform politicii de creditare a UniCredit.

Trebuie sa ma deplasez la Banca pentru a obtine suspendarea platilor?

Desi se poate, nu e necesar sa te deplasezi intr-o sucursala pentru a depune solicitarea. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne comunici datele tale de contact:

- completeaza formularul de contact si te vom suna noi in cel mai scurt timp posibil pentru a prelua telefonic solicitarea ta de suspendare, sau

- la numarul de telefon 021 200 20 80

Inainte de a suna te rugam sa citesti Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal in contextul cererilor de suspendare la plata a creditelor si al raportarilor aferente suspendarii catre Biroul de Credit SA.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de suspendarea platilor?

Pentru a beneficia de suspendarea platilor conform OUG 37/2020 astfel cum a fost modificata de OUG 227/2020 trebuie sa indeplinesti urmatoarele criterii:

- Sa-ti fi fost afectate, direct sau indirect, veniturile proprii si/sau veniturile familiei (prin membrii ai familiei intelegandu-se persoanele care au calitatea de sot/sotie, parinti si copii, care locuiesc si se gospodaresc impreuna cu debitorul) de situatia grava generata de pandemia COVID-19 comparativ cu nivelul inregistrat anterior declararii starii de urgenta si te afli in imposibilitatea de a onora obligatiile de plata aferente creditului. In sustinerea acestei situatii trebuie sa formulezi o declaratie pe propria raspundere.

- Trebuie sa depui cererea de suspendare pana la data de 15 martie 2021, inclusiv.

De asemenea, creditul pentru care soliciti suspendarea platilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

a) A fost acordat pana la data de 30.03.2020 inclusiv.

b) Data scadentei finale, prevazuta in contractul de credit, este ulterioara datei solicitarii de suspendare;

c) Nu a fost declarat scadent anticipat anterior datei de 31.12.2020 (inclusiv);

d) Nu inregistraeaza restante la data solicitarii suspendarii.

Te rugam sa analizezi cu atentie optiunea de a formula cererea de suspendare a platilor si sa o utilizezi doar daca situatia actuala nu iti permite indeplinirea obligatiilor. Dupa incetarea perioadei de suspendare vei avea de platit sume lunare mai mari, rezultate in principal din dobanda acumulata pe parcursul perioadei de suspendare.

Cum functioneaza suspendarea platilor?

Pe perioada de suspendare nu va trebui sa achiti valoarea principalului, dobanzii si comisioanelor aferente creditului.

Durata creditului poate fi majorata cu o perioada egala cu durata suspendarii obligatiilor de plata dar fara a depasi limita de varsta maxima acceptata de catre Banca.

Vei relua platile si rambursarile dupa perioada de suspendare, conform conditiilor contractuale astfel cum vor fi acestea modificate in baza cererii tale aprobate de banca, potrivit prevederilor legale.

Vei plati dobanda aferenta perioadei de suspendare astfel:

- in 60 de rate lunare egale, incepand cu luna imediat urmatoare incheierii perioadei de suspendare pentru creditele garantate cu ipoteca imobiliara, inclusiv Prima Casa.

In cazul in care ai beneficiat in 2020 de o suspendare in baza OUG 37/2020, dobanda aferenta primei perioade de suspendare ce nu a fost inca achitata, se va cumula cu dobanda aferenta celei de-a doua perioade de suspendare si se va achita in 60 de rate incepand cu luna imediat urmatoare incheierii celei de-a doua perioade de suspendare.

- lunar, pana la maturitatea creditului, incepand cu luna urmatoare perioadei de suspendare, dobanda aferenta perioadei de suspendare fiind capitalizata (adaugata la principalul datorat) in cazul creditelor fara garantie imobiliara, cu rambursare in rate lunare.

Pot solicita si amanarea platii pentru polita de asigurare?

Nu. Pe perioada de suspendare trebuie sa achiti in continuare celelalte costuri asociate creditului, astfel cum sunt prevazute in contractul de credit (ex. In functie de tipul creditului: primele de asigurare de viata, primele de asigurare a imobilului, costurile de reevaluare a imobilului, taxele aferente inregistrarii/modificarii/radierii inscrierilor la Registrul National de Publicitate Mobiliara.

Cand primesc un raspuns la solicitarea mea de suspendare la plata?

Vei fi informat in maxim 15 zile de la data la care preluam cererea ta de suspendare la plata.

Taguri: UniCredit Bank  Criza COVID-19  amanare rate credite  banca  

Comentarii

Ene Petrica
Abonare la rata Unicredit
Cum procedez să amin tarta la Unicredit

Ene Petrica
Abonare la rata Unicredit
Cum procedez să amin tarta la UnicreditAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

  

Ultimele Comentarii