BANCI | Interviu

Andreas Treichl, Erste Bank: BCR nu are nevoie de bani de la statul roman

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 08:41

Banca Comercială Română, al cărei acţionar majoritar este Erste Group, nu are nevoie şi nici va cere o infuzie de capital din partea guvernului român. Declaraţia a fost făcută de directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, într-un interviu pentru revista austriacă Profil.

"Deja am destula bataie de cap cu negocierea injectiei de capital din partea statului austriac. In plus, ratingul Erste este semnificativ mai bun decat cel al Romaniei. Deci nu ne-ar ajuta prea mult sa luam capital de la guvernul roman", a spus Treichl.

"Se trece cu vederea deseori ca influenta sistemelor bancare asupra economiilor este mai mica. Sistemele financiare din Europa Centrala si de Est sunt dominate de investitori straini, dar nu au active toxice in bilanturi. Acestea nu se regasesc la Praga, Bratislava sau Bucuresti, ci la Londra, Milano sau Paris", a mai spus seful Erste.

Directorul Erste a declarat că banca ar putea renunţa totodată la infuzia de capital de 2,7 miliarde de euro din partea guvernului de la Viena, în cazul în care condiţiile vor fi inacceptabile. "Nu mergem în pierdere şi nu avem nevoie să fim naţionalizaţi", a spus Treichl.

"Încercăm numai să consolidăm capitalul de bază cât mai rapid cu putinţă. Statul este una dintre opţiuni, însă dacă un sprijin din partea statului ar indica amestecul guvernului în activitatea noastră, nimeni nu ar mai fi interesat să cumpere acţiuni Erste", a mai spus managerul băncii.

Grupul austriac negociaza o injectie de capital de 2,7 mld. euro, insa ar trebui sa mobilizeze 30% din suma de pe piata privata pentru a putea obtine banii la o dobanda de 8%.
Nevoile de finantare ale Erste pentru anul in curs insumeaza circa 7 mld. euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii