Bunul-simt, adica protestele juste, pasnice, curate si minunate din ultimele zile asupra faradelegii, coruptiei, minciunii, furtului si prostiei sustinute de reprezentantii guvernului si partidului la putere, PSD, au adus un nou val de dreptate, optimism si simpatie pentru Romania, care ar fi normal sa se transmita si pietelor financiare.
Cursul valutar si dobanzile pietei interbancare (ROBOR) ar trebui, in mod firesc, sa sarbatoreasca si ele si sa-i rasplateasca pe romani cu un euro mai ieftin si cu dobanzi mai mici la credite.
Problema este ca, dupa aceasta victorie minunata a societatii civile impotriva guvernului Grindeanu, care a fost silit sa abroge legea care ar fi favorizat infractorii, dar refuza sa demisioneze, in ciuda faptului ca si-a dovedit cu prisosinta incompetenta, devenind necredibil, instabilitatea politica ar putea creste. Ceea ce nu prea e pe placul investitorilor.
De aceea, cel mai probabil indicatorii pietei financiare ar putea ramane in asteptare in urmatoarele zile, pentru a vedea ce se mai intampla.
Va mai rezista strada si va pune presiune pe inlocuirea acestui guvern compromis, cum ar fi normal? Sau se vor multumi oamenii ca au primit ce au cerut, anularea ordonantei, iar protestele se vor stinge treptat si guvernul Grindeanu va reusi sa se mentina pe linia de plutire?
Cel mai bine ar fi ca acest guvern sa-si depuna mandatul si sa fie inlocuit cu unul nou, care sa inspire o mai mare incredere. Astfel, PSD, partidul de guvernamant, va capata o noua sansa, isi va atenua din deficitul de imagine, iar protestele societatii civile vor lua o pauza pana la aparitia unui eventual nou derapaj.
Nu există comentarii pentru această știre.
"Consumatorii să fie atenți la câteva lucruri: Dacă rambursează doar suma minimă de plată la un card de credit, vor plăti dobândă, însă dacă vor plăti rata întreagă din luna... detalii
Presedintele american Trump si sotia lui si-au lansat o criptomoneda care a fost cumparata, fireste, de multi oameni, sporindu-i rapid valoarea. "O criptomeda a presedintelui SUA nu poate sa scada... detalii
Dobanda de politica monetara a BNR (Banca Nationala a Romaniei) ar putea fi scazuta de trei ori in acest an, la 5,75%, de la 6,5%, cat este in prezent, conform... detalii
Dobanda de politica monetara a Bancii Centrale Europene (BCE) ar putea scadea de la 3% in prezent la 1,5% pana la finalul lui 2025, prognozeaza economistii. „Ne asteptam ca BCE... detalii