BANCI | Stirea Zilei

Volksbank Romania ramane banca austriaca, rusii de la Sberbank nu vor sa o cumpere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-05 21:18

Reuters si presa austriaca dau mai mult ca sigura incheierea tranzactiei prin care Volksbank International, cu exceptia Volksbank Romania, va fi vanduta in aceasta luna bancii ruse de stat Sberbank.

Pretul vehiculat, se pare aspectul cel mai greu de negociat, este in jurul a 700 de milioane de euro, in conditiile in care banca austriaca este presata sa faca rost de lichiditati pentru a rambursa ajutorul de stat primit pentru a rezista in perioada crizei.

Se pare ca Volksbank Romania, care este, de altfel, cea mai mare sucursala din cadrul Volksbank International, cu active de 5 miliarde de euro, nu va fi vanduta rusilor, care nu o vor din cauza pierderilor inregistrate de aceasta anul trecut.

In aceste conditii, Volksbank Romania va ramane in proprietatea grupului austriac OVAG (Österreichische Volksbanken-AG).

E bine, e rau? Sberbank este cea mai mare banca din Rusia, este controlata de stat si realizeaza niste profituri uriase in perioada de criza.

Sberbank a realizat in 2010 un profit net de 181,6 miliarde ruble (6,4 miliarde dolari)

OVAG, care a revenit pe profit in 2010, odata cu scaderea provizioanelor la mai putin de jumatate, este in proces de a restitui capital de un miliard de euro primit de la statul austriac in timpul crizei financiare. Bancile regionale care controleaza grupul au convenit sa contribuie cu 300 de milioane de euro pentru plata unei transe scadente in acest an. Volksbank a anuntat ca vanzarea de active ii va permite plata unor transe de 300 de milioane de euro in 2014 si de 400 de milioane de euro in 2018.

Banca, a patra ca marime in Austria, conteaza pe vanzarea de active pentru imbunatatirea ratei de adecvare a capitalului, insa timpul ramas pana la publicarea testelor de stres europene este redus.

Banca austriaca se afla, de asemenea, in negocieri pentru a vinde o participatie de 6% la grupul bancar Raiffeisen Zentralbank (RZB) catre ceilalti actionari RZB.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii