BANCI | Stirea Zilei

Volksbank nu mai e de vanzare in urmatorii 3-5 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-27 23:30

Sefii Volksbank Romania au anuntat ca in urmatorii 3-5 ani, structura actionariatului bancii va ramane stabila, adica Volksbank AG din Austria cu 51%, celelalte 49% fiind detinute in parti egale, cate 24,5%, de bancile germane DZ Bank Group si WGZ BANK si de AG Banque Populaire Caisse d'Epargne (BPCE) din Franta, aceasta fiind, de altfel, si structura de actionariat a Volksbank International, divizia care reunea activitatea Volksbank in Europa Centrala si de Est, vanduta recent rusilor de la Sberbank, cu exceptia Romaniei. Ca atare, Volksbank Romania devine practic noua Volksbank International.

In urmatorii 3-5 banca va evolua dupa o strategie clara, aprobata pentru managementul local, iar ulterior ramane de vazut, fiind vorba de o banca mare, o banca sistemica in Romania, a spus vicepresedintele Volksbank, Valentin Vancea (foto).

"Cred ca ar trebui sa iesim din logica asta, ca Volksbank e de vanzare, care a tot circulat in ultimele luni, si sa ne concentram mai mult pe strategia bancii, agreata in decembrie anul trecut iar acum in curs de implementare si revalidata de actionari", a mai spus Vancea.

El a precizat ca decizia actionarilor este una strategica: in urmatorii 3-5 ani exista o banca mare, Volkbank Romania, in top 10, cu active de peste 4 miliarde de euro, cu o strategie clara, consistenta, in care s-au investit foarte mult timp si resurse financare si care va incepe sa produca rezultate.

Implementarea noii strategii a inceput in februarie 2011, iar in septembrie-octombrie se vor vedea primele rezultate in exterior, pentru ca in interior le simtim. Cum? "In primul rand ne-am suflecat manecile si ne-am facut un plan pentru unde vrem sa ajungem, am facut o analiza a situatiei bancii in acel moment, am vazut ca avem extrem de multe de facut si am inceput sa lucram", spune Vancea.

Va fi o schimbare completa a abordarii bancii, atat in privinta produselor cat si a serviciilor, a precizat vicepresedintele Volksbank, Lucian Cojocaru.

Comentarii

syn
Do not go, please!
draga VALI pe Lucian il mai credem ca nu are multe gogosi la activ ,dar pe tine sigur nu te mai crede nimeni. Domnule Vancea te stim de cand CU MBA - ul facut de mantuiala pana la sfaturile utile pe care le suierai in urechile austriece ale lui schreiner ... asa ca ar fi cazul sa mergi in alta banca ...undeva unde sa fii sustinut ....unde oare ....da desigur la UNiCREDIT unde este ....stii tu cine ...BAFTA!!!???



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii