BANCI | Stirea Zilei

Visa Europe investeste in convergenta dintre platile electronice si tehnologie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-11 16:30

Visa Europe anunţă investiţii anuale, în valoare de 100 milioane euro, în vederea dezvoltării pe termen lung prin convergenţa dintre plăţile mobile prin card, telefonia mobilă şi comerţul electronic. Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei băncilor europene membre Visa care a avut loc la Barcelona, la sfârşitul săptămânii trecute.

Peter Ayliffe, Director Executiv Visa Europe, a declarat: „Se observă o creştere puternică de două cifre a gradului de utilizare a cardurilor în Europa, în special a celor de debit, iar această tendinţă va continua în următorii câţiva ani, pe măsură ce plăţile prin card înlocuiesc numerarul. În această perioadă însă ne aşteptăm să fim martorii evoluţiei plăţilor contactless prin telefonul mobil şi chiar ai unei creşteri mai mari a comerţului electronic.
Pentru a fructifica această oportunitate, Visa Europe va face investiţii anuale în valoare de 100 milioane euro. Primele investiţii se vor concretiza în lansări comerciale de plăţi mobile înainte de sfârşitul anului 2011, urmate imediat de o lansare majoră în domeniul plăţilor electronice care vor reprezenta cel mai sigur şi confortabil mod de plată.”

Visa Europe continuă să înregistreze o creştere de două cifre în 2011, în primul trimestru tranzacţiile procesate au crescut cu 22,6% faţă de anul trecut, echivalentul unei creşteri de 10,6%. Se păstrează astfel tendinţa de creştere raportată de Visa Europe pentru anul financiar 2010, când a anunţat şi cheltuieli pentru tehnologii de plată în valoare de 1 miliard de euro de la înfiinţarea Visa Europe în 2004.

Investiţia în valoare de 1 miliard de euro a permis construirea infrastructurii Visa Europe de procesare a tranzacţiilor, care asigură cel mai fiabil, solid şi sigur, dar şi cel mai rapid sistem de autorizare şi decontare din Europa. În plus, această investiţie a finanţat lansarea în Europa a cardurilor cu cip, dezvoltarea plăţilor contactless, mobile şi electronice, şi implementarea unui management mai sofisticat al riscului.

În continuare, Visa Europe va investi anual 100 milioane euro în vederea lansării comerciale a plăţilor mobile şi a dezvoltării comerţului electronic.

„În doar zece ani, am crescut de la 1 euro din fiecare 18 euro cheltuiţi în Europa de pe un card Visa la 1 euro din fiecare 8 euro. Astăzi, ne-am luat angajamentul să accelerăm acest proces de înlocuire a numerarului prin introducerea unor modalităţi noi de plată pe piaţă care să permită o reală convergenţă între plăţile electronice, telefonia mobilă şi comerţul electronic”, a declarat Peter Ayliffe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii