Profile Bancheri din RomaniaTogay Can

Alternative Delivery Channels Manager

Interviu:
Togay Can, Garanti Bank: Mersul la banca va fi inlocuit de mersul la ATM

Intr-o lume in care tehnologia pune, incet dar sigur, stapanire pe noi, mersul la banca va deveni istorie, in conditiile in care tot mai multa lume foloseste internetul si telefonul mobil. Dar cum numerarul are inca o pondere covarsitoare in portofelele noastre, vom depinde in continuare nu de unitatile bancare ci mai degraba de ATM-urile acestora, mai exact de bancomatele inteligente, care stiu sa faca aproape orice, inlocuind practic ghiseul bancar.

Una dintre bancile care investeste in bancomatele inteligente in Romania este Garanti Bank, iar Togay Can, manager canale alternative de distributie, considera ca mersul la ATM va intra in obisnuinta romanilor. El spune, intr-un interviu acordat Bancherul.ro, ca banca se concentreaza si investeste masiv in tehnologie si inovatie, avand in pregatire, printre altele, un serviciu de transfer de bani prin SMS si o platforma personalizata de internet banking.

Bancherul.ro: De unde a apărut această idee cu bancomatele inteligente, separate de unități bancare? Există un model de succes verificat în alte tări, precum Turcia?

Togay Can: Le numim ATM-uri inteligente fiindcă oricine le poate folosi pentru a face tranzacții, indiferent dacă este sau nu client al băncii. Utilizatorii nu au nevoie de card, si nici măcar nu este necesar să fie clienți ai băncii. Bineînțeles că având deja succes în Turcia, unde Garanti Bank deține aproape 4.000 de ATM-uri inteligente, suntem încrezători că acest mod de comunicare cu banca va fi în curând indispensabil și în România. Tendința a fost evidentă în ultimii ani când am văzut din ce în ce mai mulți oameni activi care vor să beneficieze rapid de servicii bancare și la costuri convenabile, fără să depindă de o bancă sau alta – practic, mersul la ATM se va transforma în curând într-o obisnuinta și ne bucurăm să le putem oferi clienților ceea ce au nevoie, servicii rapide și de înaltă calitate.

- Poate avea succes acest model și în România? Câte astfel de bancomate ar urma să fie instalate în viitor?

- România era cunoscută drept țara în care toată lumea folosea numerar, dar acest lucru a început să se schimbe. Există numeroase metode de plată precum cardurile de debit și credit, internet banking, comerț online, mobile banking, tablet banking, social media banking, etc. Exemplele sunt deja pe piață și sunt mii de utilizatori înregistrați. Suntem de părere că nu doar clienții băncii, dar și persoanele care nu au cont deschis la vreo bancă ar trebui să beneficieze de servicii bancare. În acest moment oferim cinci servicii la ATM pentru care nu este necesară utilizarea unui card. Oricine, în toată țara, poate să reîncarce o cartelă de telefon mobil, să plătească facturi, să achite datoria la Bonus Card, să depună bani în cont sau să efectueze schimburi valutare fără să folosească un card bancar. Avem 244 de ATM-uri în toată țara și ne dorim ca până la sfârșitul anului să depășim 300. În anii următori vom continua să creștem numărul acestora.

- Care sunt perspectivele de dezvoltare a altor canale alternative bancare, precum plățile cu mobilul?

- Garanti se concentrează și investește masiv în tehnologie și inovație. Suntem entuziaști în a ne dezvolta serviciile, incluzând aici internet banking, mobile banking, mobile payments, social media banking, transferuri bancare și SMS banking. Lucrăm la o strategie complet integrată, pe mai multe canale, cu obiectivul de a oferi clienților aceeași experiență, indiferent de mediul folosit. În plus, managementul finanțelor personale este vital în proiectele noastre de internet banking. Clienții își vor putea administra propriile platforme personalizate de internet banking în viitorul apropiat. Folosirea smart phone-urilor și a tabletelor crește rapid, iar Garanti Bank are proiecte speciale pentru aceste platforme. Mai mult, vrem să le facilităm clienților noștri transferul de bani prin trimiterea unui simplu SMS. Avem foarte multe proiecte interesante pe care abia așteptăm să vi le împărtășim în viitorul apropiat.

Vezi si alte profile - Garanti BBVA
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii