BANCI | Stirea Zilei

UniCredit Tiriac Bank si MaiMultVerde au inaugurat doua noi centre de inchiriere biciclete Cicloteque in Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-11 12:52

Joi, 10 iunie, MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank au deschis două noi centre de închiriere biciclete Cicloteque în parcurile Tineretului şi Herăstrău. Reţeaua Cicloteque numără, în prezent, trei centre şi 300 de biciclete. Cicloteque este un proiect al Asociaţiei MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement şi Universităţii Bucureşti, se arata intr-un comunicat al bancii.

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde, şi Anca Nuţă, Identity & Communication Director UniCredit Ţiriac Bank, au participat la inaugurarea celor două noi centre.

În cadrul evenimentului, Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei a primit cardul de membru cu numărul 1, urmând să beneficieze de serviciile Cicloteque. După deschiderea oficială a centrului din Parcul Tineretului, peste 300 de biciclişti şi personalităţile invitate au plecat pe biciclete spre Parcul Herăstrău, unde au inaugurat şi al doilea centru nou Cicloteque.

Bicicliştii au pedalat pe traseul Parcul Tineretului-Piaţa Unirii-Universitate-PiaţaRomană-Piaţa Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herăstrău. Traseul, cu o lungime de 8 kilometri, a fost străbătut în mai puţin de o jumătate de oră pe bicicletă, în timp ce cu maşina este parcurs în cel puţin o oră, în condiţii de trafic aglomerat. Grupuri de voluntari MaiMultVerde, aflaţi în punctele cele mai importante de pe traseu, au informat participanţii despre distanţa parcursă, timpul de la plecare şi până la sosire şi cantitatea de CO2 care a fost redusă prin folosirea bicicletei.

De asemenea, voluntarii au atras atenţia asupra obiectivelor de interes cultural sau istoric pe lângă care au trecut bicicliştii. Astfel, în faţa Teatrului Naţional voluntarii au purtat costume ale personajelor din diverse piese de teatru, la Academia de Studii Economice, un grup de absolvenţi a salutat bicicliştii, iar la Piaţa Victoriei, machetele unor dinozauri şi voluntariii îmbrăcaţi în costume ţărăneşti au invitat oamenii să viziteze Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi Muzeul Ţăranului Român.

„Dacă acum doi ani am fost primii care am oferit bucureştenilor biciclete de închiriat, astăzi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena şi Paris în care pot să ia bicicleta dintr-un loc şi să o lase în altul”, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde.

„În 2008, am inaugurat alături de MaiMultVerde primul centru de închiriere biciclete din Bucureşti, convinşi fiind că trebuie să acţionăm şi să oferim soluţii concrete de protejare a mediului înconjurător”, spune Anca Nuţă, Identity & Communication Director, UniCredit Ţiriac Bank. „Numărul tot mai mare de bucureşteni care au ales bicicleta ca mijloc de transport alternativ, de recreere şi chiar ca stil de viaţă ne-a determinat să deschidem două noi centre. La aniversarea de 3 ani de UniCredit Ţiriac Bank oferim aşadar capitalei 3 centre Cicloteque şi 300 de biciclete.”

„Cele 2 centre Cicloteque deschise în parcurile Tineretului și Herăstrău vor facilita accesul bucureștenilor la mobilitate, având în vedere că traseele dintre acestea unesc nordul cu sudul capitalei. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti susține proiectele care încurajează cetățenii să foloseasca mijloace alternative de transport, să facă sport în parc și implicit să adopte un stil de viață sănătos”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Prin deschiderea celor două noi centre, Cicloteque devine reţea de închiriere biciclete, astfel încât bicicletele pot fi închiriate dintr-un centru şi returnate în altul. Închirierea şi rezervarea bicicletelor se poate face şi online prin intermediul noului sistem de înregistrare a utilizatorilor pe site-ul www.cicloteque.ro, iar utilizatorul va primi un card de membru de la centru. Tarifele sunt foarte prietenoase: 2 lei pe oră, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru două zile. Pentru studenţi, pensionari şi şomeri, tarifele de închiriere sunt reduse la jumătate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii