BANCI | Stirea Zilei

UniCredit Tiriac Bank: profit net de 52 mil lei in T1, conform RAS, mai mare decat in IFRS, de 34 mil lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-13 11:41

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52 milioane de lei potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS) in primul trimestru din 2011, in scadere cu 14%, respectiv cu 47% fata de intervalul similar al anului trecut, anunta banca intr-un comunicat.

Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 282 milioane lei (67 milioane de euro) in aceeasi perioada, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010. (Toate datele prezentate sunt raportate conform IFRS, daca nu se precizeaza altfel.)

Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative.

Cheltuielile operationale au crescut cu 4% in intervalul ianuarie – martie al acestui an fata de primul trimestru din 2010, influentate de accelerarea inflatiei si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 51%.

Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,8% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat. Costul anualizat al riscului s-a temperat pana la 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier). Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma.

„Desi am continuat sa crestem peste media pietei pe segmentul de creditare si alte arii de activitate prioritare pentru noi, prelungirea recesiunii, deteriorarea calitatii activelor, precum si restrangerea marjelor au continuat sa puna presiune pe veniturile bancii. Pe de alta parte, vedem semnale incurajatoare in diminuarea costului de risc, in evolutia indicatorilor macroeconomici si in dezghetarea creditului, insa ritmul de redresare va fi lent anul acesta”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor bancii s-a plasat la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lui martie 2011. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 5% fata de 31 martie 2010, pana la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 22,1 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finalul lunii martie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 30 milioane lei in primele trei luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (585 milioane euro).

Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 528.000 clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii