BANCI | Stirea Zilei

Unde e mai avantajos sa am cont: la BCR sau BRD? Cat costa un pachet de cont curent cu card si internet banking

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-14 00:45

BCR schimba vechile conturi si pachete de cont cu noile pachete lansate recent, iar odata cu aceasta majoreaza si unele comisioane aferente cardurilor si altor operatiuni. (Vezi detalii aici).

Pentru a vedea cat de avantajoasa este noua oferta a BCR de pachet de cont curent cu card si internet banking atasate, am facut o comparatie de costuri si beneficii cu pachetul oferit de principala sa concurenta, BRD.

Pentru cel mai ieftin pachet de cont de la BCR, comisionul lunar este de 4,5 lei, cost in care este inclus un card de debit Visa Electron sau Maestro si serviciul de internet banking.

Comisionul de administrare lunar al celui mai ieftin pachet de cont BRD, care include, de asemenea, card si internet banking gratuit, este de 6,5 lei pe luna.

La BRD, cardul inclus in pachet (poti alege intre 7 tipuri) este gratuit doar in privinta comisionului de emitere, banca percepand o taxa de administrare de 11,2 lei pe an, cu 20% mai mica decat cea standard.

Sa vedem insa si cat ne costa operatiunile cu cardul si online la cele doua banci, comparativ.

Sa incepem cu cea mai frecventa operatiune, retragerile de numerar de la ATM: la BCR ne costa 0,25%, minim 0,5 lei pe operatiune, in timp ce la BRD primim la pachet o retragere gratuita pe luna, pentru a doua urmand a plati 0,2%, minim 0,5 lei.

Sa presupunem ca lunar facem in medie doua retrageri de numerar de la ATM, in valoare de cate 1.000 de lei fiecare: la BCR platim 5 lei, iar la BRD 2 lei.

Daca mai utilizam ATM-ul si pentru a verifica suma disponibila in cont (interogare sold), tot de doua ori pe luna, la BCR platim 40 de bani (0,2 lei pentru fiecare operatiune), iar la BRD avem o operatiune gratis in pachet, iar pentru a doua trebuie sa platim nu mai putin de 0,5 euro, adica in jur de 2,2 lei (furnizare lista cu ultimele 10 operatiuni, serviciu care costa 1 leu la BCR).

Daca efectuam si un transfer lunar interbancar (catre contul unei alte banci), prin internet banking, in valoare de 1.000 de lei, la BCR platim 3 lei pentru o operatiune, in timp ce la BRD costa 4,26 lei.

Daca facem suma tutor acestor comisioane, avem urmatorul rezultat: la BCR - 13,5 lei, iar la BRD - 15,9 lei.

In afara de serviciile de baza luate in calcul pentru realizarea comparatiei, in pachetele celor doua banci exista si produse si servicii suplimentare.

La BCR avem mobile banking, care este un serviciu de transfer de bani prin orice telefon mobil, doar pe baza numarului de telefon.

De asemenea, BCR plateste o dobanda de 4% pentru banii din cont, daca se fac plati cu cardul de cel putin 1500 de lei lunar.

In pachetul BRD este inclus serviciul de SMS Banking, prin care se poate consulta soldul conturilor si se primesc mesaje privind tranzactiile aferente conturilor, precum si serviciul Vocalis pentru consultarea prin telefon a soldurilor si pentru efectuarea de stransferuri.

De asemenea, banca ofera la pachet si o asigurare pentru pierdere/furt card, precum si o asigurare de deces accidental si spitalizare in caz de accident. La acestea se adauga reduceri de 20% la comisioanele de acordare a creditelor, cu exceptia celor tip Prima Casa si auto.

Comentarii

mariana
opinie
inainte de a posta un articol pe site, ar trebui ca informatia sa fie foarte bine verificata - pachetul la BRD cu 6.5 lei/luna contine mult mai multe produse decat cele mentionate de dvs. in articol

Bancherul.ro
pachetul BRD
@mariana Mult mai multele produse din pachetul BRD la care va referiti sunt, de fapt, 2: vocalis si asigurare pe card. Nu am facut referire la ele pentru ca, o data, vocalis e disponibil tuturor clientilor BRD, gratuit, nu doar celor care aleg un pachet, si in al doilea rand nu se poate compara cu pachetul BCR, care are internet banking.

mariana
opinie
pachetul de la BRD contine si internet-banking si brd-sms (serviciu pe telefonul mobil) si reducere la comisionul de acordare al unui credit...deci, inca o data, informati-va inainte de a posta un articol pe site

Bancherul.ro
corect
Aveti dreptate, am gresit noi, am facut modificarea in articol.

Andreea
2 banci
De ce comparatia se face strict intre aceste 2 banci? Pe ce principiu s-au ales aceste 2 banci?

Bancherul.ro
comparatie banci
@Andreea: pentru ca sunt primele 2 banci dupa marime.

Cristian
pachetul BRD
Pentru acuratetea informatiilor din articol, ar trebui mentionat ca si pachetul BRD contine serviciul de internet banking, care este gratuit.

cosming
aha :0
Cel mai avantajos PENTRU CLIENTI este la Banca Transilvania unde platesti 1 RON pentru cont curent + card debit + internet banking + cont de economii.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii