ASIGURARI | Interviu

Tudor Moldovan, directorul Generali: Imbunatatirea ratei daunei la asigurarile generale, o mare reusita

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-01 20:33

Generali Asigurări a continuat si în 2007 tendinta de crestere, înregistrând un volum total de prime brute subscrise de 382 mil. lei, cu 28% mai mult fată de 2006, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Această crestere a provenit atât din activitatea de asigurări generale, cu un volum de prime brute subscrise de 321 mil. lei (cu 25% mai mult fată de 2006), cât si din cea de asigurări de viată, unde volumul de prime subscrise, de 60,8 mil. lei, a fost cu 49% mai mare decât în anul precedent. Profitul net înregistrat de Generali Asigurări în 2007 a fost de 3,49 milioane lei.

I. Generali Asigurări - România

Generali Asigurări a înregistrat anul trecut cresteri pe majoritatea claselor de asigurări, atât la asigurările de viată, cât si la asigurările generale.

Astfel, pe segmentul asigurărilor de viată, primele subscrise de Generali Asigurări continuă să înregistreze o dinamică accelerată, cresterea fată de 2006 fiind de 49%. Aproximativ 45% dintre aceste prime corespund politelor noi, emise în cursul ultimului exercitiu financiar încheiat. Asigurările individuale îsi păstrează ponderea în totalul portofoliului, cu un procent de 76%, restul fiind reprezentate de asigurările de grup.

Cresteri semnificative s-au înregistrat la asigurările de viată, care sunt legate de fondurile de investitii si la asigurările de sănătate.

„Aceste rezultate confirmă succesul programelor de restructurare a fortei de vânzări, aplicarea lor ducând la o îmbunătătire a ratei persistentei personalului specializat în vânzarea politelor de asigurări de viată, la cresterea productivitătii si, nu în ultimul rând, la ridicarea calitătii procesului de vânzare”, a declarat domnul Tudor Moldovan, Director General Generali Asigurări.

La asigurările generale, cresteri semnificative s-au înregistrat în sectorul asigurărilor de răspundere civilă pentru autovehicule (+116,5%), asigurările de răspundere civilă generală (+29,2%), asigurările CASCO (+24,7%) si asigurările de bunuri (+23,6%). Anul 2007 a adus o serie de produse si servicii noi în portofoliul Generali Asigurări: asigurarea de daune materiale pentru IMM-uri, aplicarea tarifului CASCO segmentat pe mai multe clase de risc, introducerea fransizei si a sistemului bonus-malus.

„Pentru asigurările generale, una dintre marile reusite este îmbunătătirea ratei daunei, în special pe segmentul auto, prin introducerea unui nou sistem de tarifare atât pentru politele CASCO, cât si pentru cele de RCA”, a mai declarat domnul Tudor Moldovan.

Volumul de prime subscrise s-a realizat prin intermediul tuturor canalelor de vânzare, Directia Centrală, Sucursala Bucuresti, cele 84 de agentii teritoriale si puncte de lucru, brokeri, bănci partenere. Numărul agentilor de asigurare a crescut pe parcursul anului 2007 de la 2800 la aproximativ 3400.

De asemenea, 2007 a reprezentat anul înfiintării unei noi companii Generali în România, Generali Fond de Pensii S.A., care a reusit să ocupe locul 3 în piata pensiilor private, cu un număr de 389.607 membri si o cotă de piată de 9,37%.

În 2007, Generali Asigurări si-a majorat capitalului social de la 50.000.000 lei la 120.000.000 lei, această majorare fiind efectuată pentru a sprijini dezvoltarea companiei si diversificarea activitătii de asigurări generale si de viată.

II. Grupul Generali

Generali Asigurări este parte a Grupului Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurări din lume, cu o experientă de peste 175 de ani în domeniul asigurărilor. Generali Grup operează în 40 de tări, prin 113 societăti de asigurare, si are peste 40 de milioane de clienti în întreaga lume.

„Succesul Grupului Generali se datorează unor decizii strategice specifice, aplicate constant de-a lungul anilor - consolidare pe pietele mature, extindere pe pietele cu potential si noi achizitii. În aceste momente pline de nesigurantă pentru pietele financiare, suntem mai convinsi ca niciodată că, prin combinarea unor rezultate financiare excelente cu o soliditate financiară vom obtine o crestere puternică la nivel mondial. Obiectivul Generali Group pentru 2008 este cresterea pe segmentul persoanelor fizice”, a declarat Antoine Bernheim, reprezentantul Consiliului de Administratie al Assicurazioni Generali.

Veniturile din prime ale Generali Group au fost în 2007 de 66,2 miliarde euro. Per ansamblu, anul 2007 s-a încheiat pentru Grupul Generali cu un profit net record de 2,9 miliarde euro, cu 21,2% mai mult decât în perioada anterioară similară.

La nivelul Grupului Generali, în ianuarie 2008 s-a concretizat tranzactia între Grupul Generali si Grupul PPF, prin fuzionarea operatiunilor celor două grupuri în Europa Centrală si de Est si înfiintarea Generali PPF Holding B.V. (GPF), controlata de Generali cu 51% si PPF Group cu 49%. GPH si-a stabilit sediul în Olanda si îsi conduce activitatea prin filiala sa din Praga.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii