BANCI | Stirea Zilei

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-10 07:22

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste 8%, cea mai mare fiind la TBI Bank, de 9,30%.

Dintre bancile mari, CEC Bank are cea mai buna oferta pentru economiile in lei pe un an: 8,20% pentru depozitele deschise online, prin aplicatia de mobile/internet banking si 8% pentru depozitele facute la ghiseu.

La acelasi termen, de 1 an, alte banci mari practica urmatoarele dobanzi: Unicredit - 8%, BRD si Raiffeisen - 7,5%, Banca Transilvania (BT) - 7,10%, BCR si ING - 7%.

Media dobanzilor la un depozit pe un an este 7,90%, in crestere de la 7,74%, cat era luna precedenta.

Cat castigam la un depozit de 10.000 de lei pe un an

Primele 5 banci cu cele mai ridicate dobanzi ofera si cele mai ridicate castiguri, in cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, cu retragerea banilor de la bancomatul propriu.

Suma neta retrasa dupa un an variaza intre 930 de lei (TBI Bank) si 780 de lei (Patria Bank). Cele mai mici castiguri le obtin clientii Raiffeisen (650 de lei).

S-a contabilizat dobanda pentru depozitele deschide online, la termen de 1 an, pentru o suma de 10.000 de lei retrasa la scadenta de la bancomatul aceleiasi banci la care este depozitul (ATM propriu).

Pentru calculul sumei nete incasate, s-au dedus comisioanele pentru administrarea unui cont curent si a aplicatiilor bancare pe o perioada de 1 an, precum si comisioanele pentru retragerea banilor de la bancomat si ghiseu.

ACTUALIZARE 10.03.2023

Din tabel a fost eliminat comisionul de retragere numerar la ghiseele Raiffeisen, intrucat banca nu mai are ghisee, economiile putand fi retrase doar la bancomate.

Facem precizarea ca au fost luate in calcul doar comisioanele standard pentru un cont, nu cele valabile in cadrul unor pachete sau promotii.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  TBI Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  internet banking  mobile banking  Eximbank  depozite bancare  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii