BANCI | Ultima Ora

Volksbank aplica o noua politica de creditare: credite doar cu dobanda, fara comisioane

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-04-10 12:41

Volksbank România anunţă noua sa filosofie de creditare: împrumuturi uşor de înţeles, doar cu dobândă şi fără comisioane şi o politică responsabilă de creditare, susţinută prin marjele mai mici practicate la creditele în Lei, faţă de cele în valută, anunta banca intr-un comunicat.

De asemenea, clienţii vor obţine noi avantaje de cost, prin oferirea gratuită a poliţelor de asigurare de viaţă şi pentru imobilele ipotecate.
Noile credite sunt lansate odată cu aplicarea noilor norme de creditare, pentru care Volksbank a obţinut aprobarea BNR.

“Dacă e să ne uităm şi la jumătatea plina a paharului, am învăţat din experienţa clienţilor nemulţumiţi. Am înţeles că-şi doresc credite cu structuri de costuri simple, iar dorinţa lor se reflectă acum în noile produse Volksbank”, a declarat, Iulia Oancea, directorul diviziei de Product Development din cadrul Volksbank România.

În cazul creditelor pentru locuinţe în Euro, Volksbank practică o marjă fixă pe toată durata contractului de 6,5% peste dobânda de referinţă, în timp ce marja la creditele Casa în Lei este de 4,5%.

Dobânzile la creditele în Euro se ajustează trimestrial, în funcţie de Euribor la 3 luni. Dobânzile la Lei se ajustează semestrial, iar indicatorul de referinţă este Robor la 6 luni. În prezent, dobânzile sunt de 7,27% pe an la creditul Casa în Euro, respectiv de 9,66% la creditul Casa în Lei. Volksbank nu percepe comisioane pentru analiza dosarului, nici pentru administrare credit, nici pentru retragerea de numerar, nici pentru OP-ul condiţionat (în cazul refinanţărilor).

În cazul creditelor de consum cu ipoteca, dobânzile sunt de 7,77% pe an la Euro, respectiv de 10,16% la Lei. Creditele noi de consum cu ipotecă se acordă pe o durată maximă de 5 ani, în timp ce în cazul refinanţărilor, maturitatea poate ajunge până la 30 de ani.

Exemple de calcul

În cazul unui credit Casa în moneda europeană, de 45.000 de Euro, pe 30 de ani, DAE ajunge la 7,53%. Rata lunară este de 307,84 Euro, iar suma totală rambursată este de 110.822,40 Euro. În cazul unui credit similar, dar în moneda naţională (198.000 de Lei, pe 30 de ani), DAE ajunge la 10,11%, iar rata este de 1689,05 Lei, iar suma totala rambursata de 608.058 Lei.

Caracteristicile creditelor Volksbank

Comisioane credite valabile din 9 aprilie 2012

- Comision de analiza credit: 0 (anterior: 200 Euro/750 Lei)
- Comision de administrare credit: 0 (anterior: 0)
- Comision OP condiţionat (refinanţări credite): 0 (anterior: 0,25%, min 80 Euro/325 Lei)
- Comision retragere numerar: 0 (anterior: 0)
- Asigurări contractate de client: N.A (anterior: Viata, Imobil)
- Asigurări oferite gratuit de banca: Viata, Imobil (anterior: N.A.)
- Comision lunar cont curent: 1 Leu/0,25 Euro (anterior: 1 Leu/0,25 Euro)
- Comision unic post-acordare: 150 Lei/35 Euro (anterior: 150 Lei/35 Euro)

Dobanzi credite

Marja Credit Casa NOU: 4,5% in lei; 6,5% in euro
Marja Credit Consum cu Ipoteca NOU: 5% in lei; 7% in euro
Dobanda referinta: pentru euro: EURIBOR 3M: 0,77%; pentru lei: ROBOR 6M: 5,16%


ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCum se face amanarea ratelor la creditele Banca Romaneasca

Care este procedura de suspendare a ratelor la creditele acordate de Banca Romaneasca, conform OUG 90/2022, potrivit informatiilor publicate de banca: Supendare Rate conform OUG 90/2022 Inainte de a completa și de a transmite Băncii solicitarea de suspendare a obligațiilor de plată, solicitantul este rugat să parcurgă toate informațiile din prezenta secțiune. Transmiterea solicitării echivalează cu luarea la cunoștintă și, acolo unde este cazul, cu acceptarea de către solicitant a celor enumerate mai jos: DETALII IMPORTANTE: OUG nr. 90/2022 stabilește următoarele criterii cumulative de eligibilitate aplicabile în cazul fiecărei solicitări de suspendare: (1) Solicitantul detalii

BNR a majorat dobanda la 5,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis majorarea dobanzii de politica monetara cu 0,75 de puncte procentuale, la 5,50% pe an, usor sub estimarile medii ale analistilor, care se asteptau la o crestere de un punct. Unii analisti, precum cei ai Erste Bank, au ghicit decizia BNR ( detalii

Dobânda BNR ar putea fi majorată la 5,75%

Dobânda de politica monetară ar putea fi majorată cu un punct, la 5,75%, în ședința de astăzi de la Banca Națională a României (BNR), conform mediei prognozelor analiștilor. Economiștii Erste Group sunt mai conservatori, detalii

Creditele Alpha Bank pentru IMM-uri, in crestere cu 56%

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a depășit, la finalul lunii iunie 2022, 2,8 miliarde euro, marcând un avans anual de 7,0%, în timp ce depozitele atrase de la clienți s-au situat la aproximativ 2,7 miliarde euro, +5,1% an/an, anunta banca detalii

  

Ultimele Comentarii