BANCI | Analiza

FED se alatura bancilor europene in combaterea crizei creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-05 11:45

Fed anunta noi operatiuni, vineri, impreuna cu bancile europene in combaterea crizei in curs de desfasurare a creditelor, scrie Associted Press si preluat de Yahoo.

Rezerva Federala (Banca Centrala Americana) a anuntat, vineri, ca va depune o serie de eforturi pentru rezolvarea crizei globale a creditelor, impreuna cu bancile centrale europene.

Fed a anuntat ca va creste suma rezervelor de urgenta furnizate bancilor americane pana la 150 miliarde dolari in mai, de la 100 miliarde dolari furnizate in aprilie. Fed a luat aceasta masura si alte cateva de crestere a creditarii impreuna cu Bancile Centrale Europene si Banca Nationala a Elvetiei.

Ultimele masuri fac parte dintr-o serie de actiuni realizate de Fed de cand criza creditelor s-a declansat in august.

Eforturile sunt destinate cresterii rezervelor astfel incat bancile sa nu aiba retineri in a imprumuta clientii si intreprinzatorii, ceea ce ar agrava criza economica actuala.

Decizia Fed de a creste suma imprumuturilor acordate bancilor la fiecare doua saptamani, printr-un procedeu denumit Facilitatea Licitatiilor la Termen (Term Auction Facility), are scopul de a transmite un semnal puternic ca banca centrala este pregatita sa furnizeze rezerve pe masura necesitatilor bancilor americane.

Ultima masura a fost realizata prin coordonarea cu eforturile bancilor centrale europene de a-si sustine de asemenea sistemele financiare.

Fed a spus ca va extinde si tipurile de active pe care bancile de investitii le pot folosi ca garantii pentru a primi imprumuturi de la banca centrala. In martie, Fed a folosit puterea obtinuta in timpul Marii Recesiuni pentru a incepe sa acorde imprumuturi si bancilor de investitii. Anterior, Fed acorda numai imprumuturi directe bancilor comerciale.

Banca Centrala Europeana a spus ca va creste suma de dolari oferita la 25 miliarde dolari pentru ultimele serii de ofertanti, cu licitatiile care se tin la fiecare doua saptamani. Durata acordata ofertantilor va fi de 28 de zile. Inainte de aceasta, BCE a prevazut imprumuturi cuprinse intre 10 miliarde dolari si 15 miliarde dolari pe ofertant, dar fara stabilirea unor termene.

“Se intentioneaza sa se continue aprovizionarea lichiditatii dolarului american atat cat consiliul guvernator va considera ca este nevoie in functie de conditiile pietei”, a spus banca intr-o declaratie.
Banca centrala a Elvetiei a mai spus ca va creste frecventa propriilor licitatii la fiecare 14 zile, cu o alocare maxima de 6 miliarde pe licitatie. Urmatoarea licitatie e programata pe 6 mai. Ca si in cazul BCE, termenul va fi de 28 de zile.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaCinci banci au lansat aplicatii de plati cu telefonul mobil

Dupa Banca Transilvania (BT) si ING, primele banci care au lansat aplicatii de plati cu telefonul mobil la POS-urile magazinelor, clientii altor trei banci ofera acum acest serviciu: BCR, Unicredit si Raiffeisen Bank. Trei banci, BT, Raiffeisen si ING, permit atat platile cu telefoanele detalii

BNR a supus bancile la teste de stres si a constatat ca pot face fata unei noi crize, insa profiturile ridicate din prezent s-ar evapora

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a supus bancile unui test de stres pentru a vedea cum pot face fata unei crize care ar determina scaderea cu 1% a PIB-ului pe o perioada de recesiune de patru ani. Rezultatele au arata ca desi capitalul bancilor s-ar diminua substantial, deficitul de capital ar detalii

Dobanzile la creditele pentru firme continua sa creasca

Dobanda medie la creditele in lei acordate de banci firmelor a urcat in luna mai la 6,36%, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, conform statisticilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). In functie de tipul creditelor (vezi tabelul), cel mai ridicat nivel de detalii

Cresterea economica a Romaniei nu este sanatoasa, avertizeaza BNR

Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a crescut puternic in primul trimestru, peste asteptari, cu 5% fata de anul precedent, insa Banca Nationala a Romaniei (BNR) avertizeaza ca este o dezvoltare nesanatoasa, pentru ca se datoreaza consumului din importuri, care inrautateste indicatorii detalii

Ultimele Comentarii

 • Cel mai ieftin card

  De fapt cel mai ieftin card este cel de la Leumi, cu o dobanda variabila compusa din marja 10% si ... detalii

 • Chf

  După achiziționarea Băncii Românești ...au șansa să se ridice sau să coboare ...ca ... detalii

 • Rbl

  Remarc acelasi lucru, ca domnul Silviu Georgescu. După 5 ani, suma pe care o primesc este mai mica ... detalii

 • Reclamație

  In luna august mi sa reținut tot salariul inclusiv alocație copil de întreținere datorita unor ... detalii

 • Reclamație

  In luna august mi sa reținut tot salariul inclusiv alocație copil de întreținere datorita unor ... detalii