BANCI | Analiza

FED se alatura bancilor europene in combaterea crizei creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-05 11:45

Fed anunta noi operatiuni, vineri, impreuna cu bancile europene in combaterea crizei in curs de desfasurare a creditelor, scrie Associted Press si preluat de Yahoo.

Rezerva Federala (Banca Centrala Americana) a anuntat, vineri, ca va depune o serie de eforturi pentru rezolvarea crizei globale a creditelor, impreuna cu bancile centrale europene.

Fed a anuntat ca va creste suma rezervelor de urgenta furnizate bancilor americane pana la 150 miliarde dolari in mai, de la 100 miliarde dolari furnizate in aprilie. Fed a luat aceasta masura si alte cateva de crestere a creditarii impreuna cu Bancile Centrale Europene si Banca Nationala a Elvetiei.

Ultimele masuri fac parte dintr-o serie de actiuni realizate de Fed de cand criza creditelor s-a declansat in august.

Eforturile sunt destinate cresterii rezervelor astfel incat bancile sa nu aiba retineri in a imprumuta clientii si intreprinzatorii, ceea ce ar agrava criza economica actuala.

Decizia Fed de a creste suma imprumuturilor acordate bancilor la fiecare doua saptamani, printr-un procedeu denumit Facilitatea Licitatiilor la Termen (Term Auction Facility), are scopul de a transmite un semnal puternic ca banca centrala este pregatita sa furnizeze rezerve pe masura necesitatilor bancilor americane.

Ultima masura a fost realizata prin coordonarea cu eforturile bancilor centrale europene de a-si sustine de asemenea sistemele financiare.

Fed a spus ca va extinde si tipurile de active pe care bancile de investitii le pot folosi ca garantii pentru a primi imprumuturi de la banca centrala. In martie, Fed a folosit puterea obtinuta in timpul Marii Recesiuni pentru a incepe sa acorde imprumuturi si bancilor de investitii. Anterior, Fed acorda numai imprumuturi directe bancilor comerciale.

Banca Centrala Europeana a spus ca va creste suma de dolari oferita la 25 miliarde dolari pentru ultimele serii de ofertanti, cu licitatiile care se tin la fiecare doua saptamani. Durata acordata ofertantilor va fi de 28 de zile. Inainte de aceasta, BCE a prevazut imprumuturi cuprinse intre 10 miliarde dolari si 15 miliarde dolari pe ofertant, dar fara stabilirea unor termene.

“Se intentioneaza sa se continue aprovizionarea lichiditatii dolarului american atat cat consiliul guvernator va considera ca este nevoie in functie de conditiile pietei”, a spus banca intr-o declaratie.
Banca centrala a Elvetiei a mai spus ca va creste frecventa propriilor licitatii la fiecare 14 zile, cu o alocare maxima de 6 miliarde pe licitatie. Urmatoarea licitatie e programata pe 6 mai. Ca si in cazul BCE, termenul va fi de 28 de zile.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaSalt urias privind adoptia online bankingului, stimulat de criza COVID-19 (Trenduri pe piata de payments din Romania generate de pandemie - White Paper realizat de Banca Transilvania)

Martie şi aprilie, având în vedere noul mod de viaţă al românilor adus de starea de urgenţă, a fost o perioadă care a schimbat comportamente şi obiceiuri de consum şi, odată cu acestea, modul de a face banking, se arata intr-o analiza (White Paper) publicata de Banca detalii

A treia forma a legii privind darea in plata (77/2016) a fost adoptata de Parlament

Legea Zamfir/Piperea privind darea in plata a creditelor ipotecare (Legea de modificare a Legii nr. 77/2016) a fost adoptata de Parlament intr-o nou forma modificata, a treia, dupa ce Curtea Constitutionala a decis, la finalul lui 2019, ca o mare parte dintre prevederile acesteia sunt detalii

Cat de mult creste rata la un credit Prima Casa, dupa amanarea ratelor, conform OUG 37/2020

Multi cititori ne-au intrebat cat de mult poate creste rata la un credit Prima Casa, dupa amanarea ratelor, pentru a vedea daca merita sa ceara suspendarea platilor, astfel incat sa nu ajunga mai tarziu in situatia neplacuta de a avea o rata prea mare, pe care sa nu o mai poata plati. In detalii

Cat costa amanarea ratelor la credite: 7 miliarde de lei, daca nu se mai platesc jumatate dintre ele

Costul amanarii ratelor la credite ar putea fi de aproape 1 miliard de euro (4,65 miliarde lei), daca bancile vor suspenda pana la finalul anului doar o treime din ratele la credite. Valoarea sumelor neincasate ar putea ajunge chiar la 7 miliarde de lei, daca bancile vor aproba cererile detalii

Ultimele Comentarii