BANCI | Stirea Zilei

ING revizuieste drastic evolutia cursului de schimb: de la 3, 9 lei/euro la 4,35 lei peste un an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-07 10:48

ING Bank a revizuit drastic prognoza cursului valutar, ca urmare a inrautatirii situatiei economiei dar mai ales a ajustarilor fiscale necesare in urmatorii ani.

ING estimeaza un curs de 4,2 lei/euro peste o luna (fata de 4,15 anterior), 4,25 lei/euro peste trei luni (fata 4,2), 4,2 lei/euro peste şase luni (4,1) si 4,35 lei/euro peste un an, fata de o prognoza anterioara de 3,9 lei/euro.

"Principala noastră temere în privinţa monedei locale rezulta din ceea ce se întâmplă în economia reală. Datele de până acum arată că viziunea noastră anterioară, moderat optimistă, nu era justificată, iar situaţia fiscală este cu mult mai grava decât ne aşteptam", se arată într-o analiză ING.

Data fiind necesitatea unor reformele fiscale drastice pe parcursul următorilor doi-trei ani, perspectiva cresterii economice este afectata in urmatorul an, acesta fiind motivul pentru reevaluarea cursului valutar al ING.

Pierderile de productivitate care urmează, în contextul situaţiei economice dificile, ar putea fi compensate printr-o depreciere a leului, în timp ce "rigiditatea" salariilor nominale va persista, apreciaza analistii bancari.

Banca prevede o revenire slabă a economiei doar începând din trimestrul al treilea din 2011, motiv pentru care leul ar putea rămâne intr-o poziţie slabă în raport cu euro şi în 2011.

Totuşi, pe termen mediu şi lung, ING mentine o perspectivă pozitivă pentru leu.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii