BANCI | Stirea Zilei

Ministrul IMM-urilor cere bancilor sa iasa din "expectativa"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-17 15:25

Bancile ar trebui sa dezghete creditarea IMM-urilor pentru a iesi din criza financiara, declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul ╬ntreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă.

"Aşteptăm şi un pachet de măsuri din partea băncilor. Vreau să văd şi eu o bancă romÔnească sau cu capital străin să pună pe masă un pachet pentru IMM-uri. O bancă care nu mai acordă credite, ce Dumnezeu face, păzeşte sediul ăla frumos?", a afirmat Niţă.

El a precizat că aşteaptă de la băncile cu care colaborează ministerul un pachet de criză.

Ministrul IMM-urilor a arătat că cele mai afectate companii ţn urma crizei financiare sunt cele din domeniul construcţiilor şi industriei.

"Aceste sectoare sunt foarte importante pentru contribuţia la PIB, dorim să compensăm scăderea acestor sectoare cu comerţul şi serviciile, dar ţncercăm să aplicăm măsuri fiscale pentru a ţncuraja construcţiile şi industria", a spus Niţă.

Printre măsurile fiscale, Niţă a amintit neimpozitarea profitului reinvestit şi introducerea impozitului forfetar.

╬ntrebat dacă ministerul de profil are o situaţie a falimentelor IMM-urilor din ultima perioadă, Niţă a arătat că nu există o asemenea statistică, dar că majoritatea falimentelor sunt declanşate de stat şi nu la cererea ţntreprinzătorilor.

"Am ţncercat să luăm aceste date de la Registrul Comerţului, dar ceea ce am constatat este că 90% dintre falimente se datorează sechestrelor puse de stat prin intermediul administraţiilor fiscale. Statul declară falimentele prin intermediul administraţiilor fiscale şi trebuie să vedem cum putem să temperăm această activitate", a adăugat Niţă.

Comentarii

adrian
fix banana
Cinei acest idiot!!!!!!!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii