BANCI | Stirea Zilei

Ministrul IMM-urilor cere bancilor sa iasa din "expectativa"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-17 15:25

Bancile ar trebui sa dezghete creditarea IMM-urilor pentru a iesi din criza financiara, declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă.

"Aşteptăm şi un pachet de măsuri din partea băncilor. Vreau să văd şi eu o bancă românească sau cu capital străin să pună pe masă un pachet pentru IMM-uri. O bancă care nu mai acordă credite, ce Dumnezeu face, păzeşte sediul ăla frumos?", a afirmat Niţă.

El a precizat că aşteaptă de la băncile cu care colaborează ministerul un pachet de criză.

Ministrul IMM-urilor a arătat că cele mai afectate companii în urma crizei financiare sunt cele din domeniul construcţiilor şi industriei.

"Aceste sectoare sunt foarte importante pentru contribuţia la PIB, dorim să compensăm scăderea acestor sectoare cu comerţul şi serviciile, dar încercăm să aplicăm măsuri fiscale pentru a încuraja construcţiile şi industria", a spus Niţă.

Printre măsurile fiscale, Niţă a amintit neimpozitarea profitului reinvestit şi introducerea impozitului forfetar.

Întrebat dacă ministerul de profil are o situaţie a falimentelor IMM-urilor din ultima perioadă, Niţă a arătat că nu există o asemenea statistică, dar că majoritatea falimentelor sunt declanşate de stat şi nu la cererea întreprinzătorilor.

"Am încercat să luăm aceste date de la Registrul Comerţului, dar ceea ce am constatat este că 90% dintre falimente se datorează sechestrelor puse de stat prin intermediul administraţiilor fiscale. Statul declară falimentele prin intermediul administraţiilor fiscale şi trebuie să vedem cum putem să temperăm această activitate", a adăugat Niţă.

Comentarii

adrian
fix banana
Cinei acest idiot!!!!!!!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii