BANCI | Stirea Zilei

Ministrul IMM-urilor cere bancilor sa iasa din "expectativa"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-17 15:25

Bancile ar trebui sa dezghete creditarea IMM-urilor pentru a iesi din criza financiara, declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă.

"Aşteptăm şi un pachet de măsuri din partea băncilor. Vreau să văd şi eu o bancă românească sau cu capital străin să pună pe masă un pachet pentru IMM-uri. O bancă care nu mai acordă credite, ce Dumnezeu face, păzeşte sediul ăla frumos?", a afirmat Niţă.

El a precizat că aşteaptă de la băncile cu care colaborează ministerul un pachet de criză.

Ministrul IMM-urilor a arătat că cele mai afectate companii în urma crizei financiare sunt cele din domeniul construcţiilor şi industriei.

"Aceste sectoare sunt foarte importante pentru contribuţia la PIB, dorim să compensăm scăderea acestor sectoare cu comerţul şi serviciile, dar încercăm să aplicăm măsuri fiscale pentru a încuraja construcţiile şi industria", a spus Niţă.

Printre măsurile fiscale, Niţă a amintit neimpozitarea profitului reinvestit şi introducerea impozitului forfetar.

Întrebat dacă ministerul de profil are o situaţie a falimentelor IMM-urilor din ultima perioadă, Niţă a arătat că nu există o asemenea statistică, dar că majoritatea falimentelor sunt declanşate de stat şi nu la cererea întreprinzătorilor.

"Am încercat să luăm aceste date de la Registrul Comerţului, dar ceea ce am constatat este că 90% dintre falimente se datorează sechestrelor puse de stat prin intermediul administraţiilor fiscale. Statul declară falimentele prin intermediul administraţiilor fiscale şi trebuie să vedem cum putem să temperăm această activitate", a adăugat Niţă.

Comentarii

adrian
fix banana
Cinei acest idiot!!!!!!!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii