BANCI | Stirea Zilei

Noul presedinte al AVAS vrea sa schimbe intreaga conducere a Eximbank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-12 09:20

Noua conducere a AVAS pregăteşte schimbări la Eximbank. Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor statului, Mircea Ursache, a anunţat n prima sa conferinţă de presă de la preluarea funcţiei că ar putea schimba Consiliul de administraţie al băncii.

Ursache spune că va convoca o adunare generală la EXIMBANK n acest scop.

"n momentul de faţă fac o analiza a criteriilor de performanta din EXIMBANK. Va marturisesc ca am in gand nu o schimbare a presedintelui EXIMBANK, ci a intregului consiliu de administratie, dupa analizele pe care le am pana acum", a declarat Mircea Ursache, preşedinte EXIMBANK.

Radu Ghetea, ce detine si functia de presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), cat si presedinta Eximbank, Carmen Radu, ar putea fi inlocuiti in urmatoarea perioada.

Astfel, la sefia CEC-ului ar putea veni Nicolae Danila, fostul presedinte executiv al BCR, afirma surse bancare, citate de Ziarul Financiar.

Actionarul principal al CEC Bank este MInisterul de Finante, condus de Gheorghe Pogea, din partea PD-L, insa Nicolae Danila trebuie sa beneficieze si de sprijin politic pentru functia de presedinte al CEC.

In privinta Eximbank, pentru sefia acestei banci este vehiculat numele lui Ionut Costea, in prezent presedinte al Emporiki Bank si fost presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Actionarul majoritar al Eximbank este AVAS, la conducerea careia a fost a fost numit, in aceasa saptamana, Mihai Ursache, din partea PSD.

Ionut Costea s-a ocupat, din 2004, de infiintarea primei banci de locuinte, Raiffeisen Banca Locuinte.

Inainte de 2000 a ocupat functii publice, fiind secretar de stat in Ministerul Finantelor, iar din 2000 pana in 2004 a fost director adjunct la BERD, la Londra, in constituenta din care facea parte Romania.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

 



 

Ultimele Comentarii