www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareNoul presedinte al AVAS vrea sa schimbe intreaga conducere a Eximbank

Autor: Bancherul.ro
2009-02-12 09:20
Noua conducere a AVAS pregăteşte schimbări la Eximbank. Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor statului, Mircea Ursache, a anunţat īn prima sa conferinţă de presă de la preluarea funcţiei că ar putea schimba Consiliul de administraţie al băncii.

Ursache spune că va convoca o adunare generală la EXIMBANK īn acest scop.

"Īn momentul de faţă fac o analiza a criteriilor de performanta din EXIMBANK. Va marturisesc ca am in gand nu o schimbare a presedintelui EXIMBANK, ci a intregului consiliu de administratie, dupa analizele pe care le am pana acum", a declarat Mircea Ursache, preşedinte EXIMBANK.

Radu Ghetea, ce detine si functia de presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), cat si presedinta Eximbank, Carmen Radu, ar putea fi inlocuiti in urmatoarea perioada.

Astfel, la sefia CEC-ului ar putea veni Nicolae Danila, fostul presedinte executiv al BCR, afirma surse bancare, citate de Ziarul Financiar.

Actionarul principal al CEC Bank este MInisterul de Finante, condus de Gheorghe Pogea, din partea PD-L, insa Nicolae Danila trebuie sa beneficieze si de sprijin politic pentru functia de presedinte al CEC.

In privinta Eximbank, pentru sefia acestei banci este vehiculat numele lui Ionut Costea, in prezent presedinte al Emporiki Bank si fost presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Actionarul majoritar al Eximbank este AVAS, la conducerea careia a fost a fost numit, in aceasa saptamana, Mihai Ursache, din partea PSD.

Ionut Costea s-a ocupat, din 2004, de infiintarea primei banci de locuinte, Raiffeisen Banca Locuinte.

Inainte de 2000 a ocupat functii publice, fiind secretar de stat in Ministerul Finantelor, iar din 2000 pana in 2004 a fost director adjunct la BERD, la Londra, in constituenta din care facea parte Romania.