BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen va primi o infuzie de capital de 1,75 miliarde euro de la statul austriac

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-30 17:22

Grupul financiar Raiffeisen Zentralbank (RZB), acţionarul majoritar al Raiffeisen International, reprezentat in Romania de Raiffeisen Bank, a anunţat vineri că va primi o infuzie de capital din partea statului austriac de 1,75 miliarde euro, care să l ajute să depăşească mai uşor criza creditelor, relatează Reuters.

Raiffeisen Zentralbank primise deja aprobarea acţionarilor, n noiembrie 2008, pentru o injecţie de capital din partea statului de cel mult 2 miliarde euro.

Metoda a fost deja folosită de Erste Group Bank AG, prima bancă din Austria care a apelat la infuzie de capital din partea statului austriac, n valoare de 2,7 miliarde euro, n cadrul pachetului de susţinere a sectorului financiar din Austria, n valoare de 100 miliarde euro, ce include infuzii de capital şi garanţii de stat.

n afară de injecţia directă de capital de la stat, Raiffeisen şi Erste au apelat şi la emisiuni de obligaţiuni garantate de stat.

Erste Group a anunţat oficial n 14 ianuarie că va emite obligaţiuni de 6 miliarde euro, cu maturitate de pnă la cinci ani, garantate de statul austriac, n timp ce Raiffeisen Zentralbank a lansat joi obligaţiuni garantate de Austria n valoare de 1,5 miliarde euro, tot cu scadenţa la cinci ani.

Băncile austriece trebuie să ndeplinească o serie de condiţii pentru a beneficia de garanţia statului, printre care folosirea banilor obţinuţi pentru creditarea economiei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii