www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareRaiffeisen va primi o infuzie de capital de 1,75 miliarde euro de la statul austriac

Autor: Bancherul.ro
2009-01-30 17:22
Grupul financiar Raiffeisen Zentralbank (RZB), acţionarul majoritar al Raiffeisen International, reprezentat in Romania de Raiffeisen Bank, a anunţat vineri că va primi o infuzie de capital din partea statului austriac de 1,75 miliarde euro, care să īl ajute să depăşească mai uşor criza creditelor, relatează Reuters.

Raiffeisen Zentralbank primise deja aprobarea acţionarilor, īn noiembrie 2008, pentru o injecţie de capital din partea statului de cel mult 2 miliarde euro.

Metoda a fost deja folosită de Erste Group Bank AG, prima bancă din Austria care a apelat la infuzie de capital din partea statului austriac, īn valoare de 2,7 miliarde euro, īn cadrul pachetului de susţinere a sectorului financiar din Austria, īn valoare de 100 miliarde euro, ce include infuzii de capital şi garanţii de stat.

Īn afară de injecţia directă de capital de la stat, Raiffeisen şi Erste au apelat şi la emisiuni de obligaţiuni garantate de stat.

Erste Group a anunţat oficial īn 14 ianuarie că va emite obligaţiuni de 6 miliarde euro, cu maturitate de pānă la cinci ani, garantate de statul austriac, īn timp ce Raiffeisen Zentralbank a lansat joi obligaţiuni garantate de Austria īn valoare de 1,5 miliarde euro, tot cu scadenţa la cinci ani.

Băncile austriece trebuie să īndeplinească o serie de condiţii pentru a beneficia de garanţia statului, printre care folosirea banilor obţinuţi pentru creditarea economiei.