Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Amanarea ratelor la credite va fi raportata la Biroul de Credit de catre banci si IFN-uri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-14 22:19

Bancile si IFN-urile vor raporta suspendarea ratelor la credite pentru clientii persoane fizice, conform OUG 37/2020, la Biroul de Credit, a anuntat aceasta institutie, care gestioneaza baza de date cu informatii pozitive si negative privind derularea imprumuturilor. 

Nici in OUG 37/2020, nici in normele de aplicare a acesteia, nu se mentioneaza nimic cu privire la raportarea la Biroul de Credit.

Scorul de credit nu va fi afectat de comentariul "Suspendare la plata", precizeaza Biroul de Credit.

In perioada de suspendare la plata, creditorii vor transmite la fiecare scadenta informatia referitoare la faptul ca rata si valoarea platita sunt zero, mentioneaza Biroul de Credit.

Biroul de Credit nu spune si daca aceasta mentionare este considerata restanta si cum i-ar putea afecta pe clienti mentiunea privind amanarea ratelor atunci cand vor aplica pentru un nou credit.

Bancile si IFN-urile sunt cele care decid, in functie de propriile politici de risc, daca acorda sau nu un nou imprumut celor care sunt inregistrati cu restante la Biroul de Credit.

Mentiunea "suspendarea platilor" ar putea, de asemenea, sa fie considerata de banci un element de risc in plus in decizia de acordare a unui nou imprumut.

Anuntul Biroului de Credit:

"Avand in vedere prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, Participantii la Sistemul Biroului de Credit vor inregistra corespunzator informatiile referitoare la creditele acordate persoanelor fizice carora li se accepta, de catre creditori, cererea de suspendare a obligatiilor la plata ratelor scadente.

In acest sens, pentru toate creditele inregistrate la Biroul de Credit si suspendate la plata, creditorii vor inregistra comentariul “Suspendare la plata”.

Ulterior, in perioada de suspendare la plata, creditorii vor transmite la fiecare scadenta informatia referitoare la faptul ca rata si valoarea platita sunt zero.

Scorul de credit nu va fi afectat de comentariul "Suspendare la plata", intrucat acesta nu influenteaza algoritmul de calcul.

Suspendarea la plata este o informatie care face parte din categoria “Date referitoare la evenimente care apar in perioada de derulare a produsului de tip credit”, care poate fi prelucrata in Sistemul Biroului de Credit in baza interesului legitim si pentru care persoanele vizate au fost informate anterior conform art. 13 si 14 din Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Inregistrarea suspendarii la plata este necesara atat pentru a reflecta in mod corect situatia creditului, in perioada suspendarii la plata, cat si pentru continuarea desfasurarii unei activitati de creditare responsabile, in conditiile protejarii, facilitarii accesului la creditare si prevenirii indatorarii excesive a persoanelor vizate, respectarii cadrului legal referitor la evaluarea bonitatii si la reducerea riscului de credit, precum si prevenirii utilizarii sistemului financiar-bancar pentru desfasurarea unor activitati contrare legii."

 

Taguri: Biroul de Credit  amanare rate credite  

Comentarii

Radu
Amânare plată a ratelor
Am cerut amanarea ratelor pt i perioada de 6kuni,cererea mi a fost aprobată. Dupa doua luni am reluat plata ratelor si am aflat spre surprinderea mea ca am fist raportat la biroul de credite, ca am scor negativ si nu pot t face refinantare la nici o bancă. Nu am nici o rata restanta amanarea ratelor a fost o greșeală.

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate raportata la Biroul de Credit
Radu, dupa cum mentioneaza Biroul de Credit, raportarea amanarii ratelor nu influenteaza scorul de credit, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa aveti probleme privind obtinerea unui nou imprumut. Problema este rata restanta de care vorbiti si care este neclar cum a aparut. De ce ati fost raportat cu restanta, daca spuneti ca nu ati intarziat la plata creditului? Sunati-ma la 0723292899 sau trimieti-mi un mesaj, sa clarificam problema si sa va ajut sa o rezolvati.

maria
suspendare rate
aceeasi problema o intampin si eu , datorita unei amanari a unei singure rate , celelalte au ramas in derulare , nu mai pot obtine acum o refinantare, bancile si au luat ca masura de siguranta ca cine a avut suspendare la plata in biroul de credit macar o luna nu mai este eligibil mi se pare aberant atata timp cat oug 37 in baza carora s a permis suspendarea ratelor nu specifica nimic in acest sens

BU PAUL ROBERT
aceeasi problema o intampin si eu
Aceeasi problema intampin si eu cu suspendarea.nu pot refinanta sau a obtine un imprumut.ma puteti ajuta domnule vasile coman.astept raspuns pe email sau numar de telefon 0770911875

BUN PAUL ROBERT
aceeasi problema o intampin si eu


Vasile Coman - Bancherul.ro
suspendare rate credit
Suspendarea ratelor la credite nu ar trebui sa fie un motiv pentru refuzul bancilor de a acorda noi imprumuturi sau refinantari. Daca aveti probleme, contactati-ma prin email: vasile.coman@bancherul.ro sau telefon 0723292899, pentru a rezolva problema.

Costin
refinanțare
Dacă am beneficiat de amânarea la plată a ratelor în baza OUG 37/2020, mai sunt eligibil pentru o refinanțare a creditului?

Vasile Coman - Bancherul.ro
refinantare credit OUG 37/2020
Costin, dupa cum mentioneaza Biroul de Credit, raportarea amanarii ratelor nu influenteaza scorul de credit, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa aveti probleme privind obtinerea unui nou imprumut. Iar BNR spune asa: "BNR asigură faptul că persoanele fizice și juridice care au apelat la facilitățile prevăzute în OUG nr.37/2020 nu sunt considerate clienți nebancabili și relațiile lor cu băncile nu vor fi în niciun fel afectate din această cauză, odată cu reluarea plăților. Cu toate acestea, subliniem că decizia de creditare a unui client este o decizie internă a creditorului, în conformitate cu politica proprie de creditare."

Teo
refinantare
In aceiasi situatie sunt si eu. Am incercat sa fac astazi o refinantare la ING la creditul pe care il am la ei si am fost refuzat ca am fost raportat pe data de 12.04 la BC cu o intarziere la plata ratei de peste 30 de zile. Mentionez ca in acea perioada plata ratelor era suspendata, iar conform notificarilor primite in acea perioada de la ING, toate raportarile la BC trebuiau sa fie sterse. Cum este posibil acest lucru si daca exista vreo posibilitate ca aceasta raportare negativa sa fie stearsa din BC.

Vasile Coman - Bancherul.ro
raportare Biroul de Credit ING
Teo, reprezentantii ING Bank m-au rugat sa le transmit detalii despre problema ta, in vederea solutionarii. Suna-ma la tel. 0723292899 sau trimite-mi email la vasile.coman@bancherul.ro, pentru clarificarea situatiei refinantarii la ING.

Roxana Ruscan
Suspendarea ratelor
Am încercat la mai multe bănci sa fac refinanțare și îmi zice ca nu pot datorita faptului ca am suspend ratele la un credit. De ce ma afectează asta? Ma poate ajuta cineva?

Roxana Ruscan
Suspendarea ratelor
Am încercat la mai multe bănci sa fac refinanțare și îmi zice ca nu pot datorita faptului ca am suspendat ratele la un credit. De ce ma afectează asta? Ma poate ajuta cineva?

boian livia
Apar in biroul de credit pe nedrept
Buna ziua , In urma inercarii de refinantare a unui credit pe care il am la ING am aflat ca nu va putea indeplini aceast dorinta nici o alta banca deoarece apar in biroul de credit ca si rau platnic deoarece pe perioada starii de urgenta am decis sa imi aman plata ratelor conform prin e mail notificarilor primite in acea perioada de la ING, toate raportarile la BC trebuiau sa fie sterse. Cum este posibil acest lucru si daca exista vreo posibilitate ca aceasta raportare negativa sa fie stearsa din BC? Va rog sa ma ajutati . Multumesc

Luță
Refinantare
Bună seara! Am avut un credit la Raiffeisen, am cerut amânare deplata dar creditul meu a fost achitat integral înainte de datapana la care a fost amanata plata. Am încercat sa iau un card de credit la alta banca dar mi s a spus ca nu se poate, apoi am vrut sa iau un TV în rate și mi s a spus același lucru. Cum pot afla dacă este vorba de mine personal sau de firma angajatoare? Cat timp nu poți face credite după aceasta situație?

Herzal Cristian
Respingere imprumut
Bună ziua, pun în discuție cazul meu. Am un credit în desfășurare la Raiffeisen. Am făcut o solicitare cu un an în urma De suspendare la plata ratelor pt 3 luni conf contractului. Am prevazut în contract acest lucru. Am făcut o aplicație pt un imprumut mic și spre surprinderea mea mi-a fost comunicat ca apar în Biroul de credite. Ce pot face?

KERBAJ MIHAELA
refinantare ing.
Buna ziua. Sunt client al bancii ING, am vrut sa fac o refinantare a creditului pe care il am la aceasta banca, dar datorita ratelor amanate in perioada de starii de urgenta, au spus ca nu sunt eligibila. Am sunat la biroul de credite, dar de acolo mi s-a spus ca nu apar cu restante, ci ca este vb de acceptul biroului de credite al ING. Nu am crezut ca amanarea ratelor care a fost posibila datorita legii, ar putea afecta calitatea mea de bun platnic. Mentionez ca nu am fost inregistrata niciodata cu rate sau plati neonorate. Ce as putea face pt a putea totusi o refinantare la ING? Multumesc

Vlad Maris
Credit cu dobanda amanata
Buna ziua, sunt client ING, si in perioada pandemiei, am ales sa aman plata dobanzii creditului. Nu am ratat nici o plata din rate, iar la biroul de credit apar cu scor pozitiv. Insa am incercat sa fac o refinantare la o alta unitate bancara, insa ei nu-mi pot face o oferta din cauza ca apar cu risc fiindca la BC, apare ca am acel credit cu dobanda amanata inca in curs. Am achitat valoarea totala a acelui credit, am primit confirmarea ING ca acel credit cu dobanda amanata a fost inchis, insa tot apar cu creditul in desfasurare la Biroul de Credit. Cum pot solutiona problema, din moment ce avand acel credit platit, tot apar cu el activ in BCAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

  

Ultimele Comentarii